Daca ai tinut post si te confrunti cu unele probleme medicale, trebuie sa tii cont de cantitatea de mancare consumata de sarbatori, in special la carnea de miel. Iata cateva recomandari de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
Daca ai tinut post si te confrunti cu unele probleme medicale, trebuie sa tii cont de cantitatea de mancare consumata de sarbatori, in special la carnea de miel. Iata cateva recomandari de la prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
- persoanele care au tinut post au nevoie de o readaptare, de aceea este recomandat ca in seara de Paste sa manance cate putin si la intervale mai mari de timp;
- persoanele care au probleme cu hepato-renale sau cu pancreasul trebuie sa fie foarte atenti la ceea ce mananca pentru ca daca au tinut post si incep sa manance mult pot sa faca pancreatita acuta;
- carnea de miel contine lipide de grasimi saturate care au efecte aterogen, adica se depun pe artere si favorizeaza aparitia bolilor cardiovasculare;
- carnea de miel trebuie consumata cu moderatie. Nu este rea pentru persoanele sanatoase si active fizic, insa pentru cele cu probleme sunt necesare cantitati mici si bucati foarte slabe (cantitatea de colesterol este de 80 mg la suta de grame).
Nutritionistul recomanda carnea de miel inabusita sau preparata pe gratar, evitandu-se pe cat posibil prajelile. De asemenea, stufatul trebuie sa contina cat mai multe legume, deoarece carnea nu contine fibre si legumele te vor ajuta sa impiedici problemele legate de constipatie.