Procentul mamelor care alăptează, mai mic în Europa şi SUA decât în Nepal şi Bhutan
Sănătate / 11.05.2018

ţările în curs de dezvoltare, potrivit unui raport UNICEF dat publicităţii joi.

Mamele din cele mai sărace ţări din lume alăptează deseori până în cel de-al doilea an de viaţă al bebeluşului, practică recomandată de Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În ţările în curs de dezvoltare şi emergente precum Peru, Madagascar, Bhutan şi Nepal, un procent de 99% dintre copii sunt alăptaţi, arată raportul UNICEF, citat de Agerpres.

În Europa şi Statele Unite, procentele sunt mai mici - în Irlanda, doar 55% dintre copii sunt alăptaţi, în timp ce în Statele Unite procentul este de 74%, iar în Marea Britanie, de 81%.


În Germania, 82% dintre mame îşi alăptează copiii, în timp ce ţările scandinave au cea mai mare rată de alăptare printre ţările europene, cu 98% dintre mamele suedeze şi 95% dintre cele norvegiene care nu apelează la alimentaţia pe bază de lapte praf.

Alăptarea contribuie la dezvoltarea sănătoasă a creierului, îmbunătăţeşte performanţa cognitivă şi este asociată cu succesele şcolare, potrivit UNICEF.

Bebeluşii ar trebui să fie alăptaţi pentru prima dată în decursul primei ore de la naştere, recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii.



Foto: Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro