Există atât de multe moduri ingenioase de a folosi Psyllium în alimentația ta pentru a aduce beneficii sănătății. Iată care sunt!
Psyllium este o sămânță fără gluten care este măcinată fin sub formă de pulbere, cunoscută sub numele de pulbere de coji de psyllium, dar se găsește și sub formă de tărâțe.
Citește și: Cum să scapi de tentația de a mânca nesănătos. 9 trucuri
Este lipsit de gust și aproape fără calorii, ceea ce îl face util pentru multe scopuri dietetice și culinare.
Probabil că știi deja că Psyllium este folosit în suplimentele cu fibre pentru a regla digestia, dar, de asemenea, te poate ajuta să îți îmbunătățești glicemia și chiar să reduci nivelul de colesterol.
Sănătate. 5 moduri de a include Psyllium în alimentația ta
Shake-uri și Smoothie-uri
Unul dintre cele mai ușoare moduri de a folosi psyllium este în shake-uri sau smoothie-uri.
Începe prin a utiliza 1/4 lingură de pudră de coji de psyllium per 300 ml de smoothie pentru o compoziție super sățioasă, groasă și cremoasă.
Supe
Ai nevoie să îngroși supa preferată, dar nu vrei să folosești făină? Nicio problemă!
Folosește doar 1-2 linguri de psyllium la 4 căni de supă pentru a o îngroșa fără a-i da un gust ciudat.
Poți amesteca pudra de psyllium cu supa în timpul gătitului sau să o amesteci cât timp este încă fierbinte.
Sosuri
Sosul de casă conține, de obicei, făină albă pentru a-l îngroșa. Așadar, pentru a-l face mai prietenos cu caloriile și fără gluten, utilizează, în schimb, psyllium.
Acesta poate fi micul tău secret atunci când oamenii te întreabă de ce sosul tău este atât de sățios și sănătos.
Sănătate. 5 moduri de a include Psyllium în alimentația ta
Dresssing pentru salate
Amestecă pudră de psyllium în următoarea rețetă de dressing pentru a obține o textură mai groasă în doar câteva minute.
Trebuie doar să știi că psyllium nu se dispersează bine în ulei, așa că folosește-l în amestecuri pe bază de cremă.
Combină-l cu lapte și ierburile și condimentele preferate pentru a crea un dressing gustos, bogat în fibre și foarte cremos.
Începe prin a folosi 1/4 lingură de pudră de psyllium pentru o rețetă de salată pentru două persoane și ajustează după cum este necesar.
Înlocuitor pentru făină
Pentru produsele fără gluten, psyllium este un vis devenit realitate!
Pentru un aport uriaș de fibre, încearcă să utilizezi pulbere de psyllium ca înlocuitor pentru o parte din făina dintr-o rețetă.
Dacă faci un chec, spre exemplu, combină pudra de psyllium cu alte făinuri fără gluten, cum ar fi făina de cocos sau de migdale sau chiar pudră proteică pentru cele mai bune rezultate și textură.
Sursă: allwomenstalk