Nu mânca aceste alimente pe stomacul gol!
Roşiile nu trebuie consumate pe stomacul gol pentru că ele conţin o cantitate mare de acid tanic ce provoacă aciditate la stomac. În timp, acest lucru poate duce la ulcer gastric!
În concepţia multora dintre noi, un iaurt, o cafea proaspătă sau un suc natural de portocale reprezintă micul dejun perfect. Totuşi, dacă ne-am gândi mai mult la sănătate şi mai puţin la propria plăcere, am ştii că aceste alimente nu trebuie să fie consumate niciodată pe stomacul gol.Brightside ne prezintă câteva alimente pe care ar fi bine să le evităm dimineaţa:
1. Produsele fragede şi pufoase de patiserie
Produsele alimentare care conţin drojdie irită mucoasa stomacului şi pot provoca flatulenţă.
2. Ce alimente sa nu mananci pe stomacul gol: Dulciurile
Când consumi zahăr creşte nivelul de insulină, ceea ce suprasolicită pancreasul. Acest lucru poate duce la diabet.
3. Iaurtul şi alte lactate fermentate
Dacă mânânci iaurt pe stomacul gol, acidul clorhidric care se formează apoi în stomac va ucide bacteriile acidului lactic.
4. Perele
Fibra brută găsită în pere poate afecta membrana mucoasă a unui stomac gol.
5. Ce alimente sa nu mananci pe stomacul gol: Roşiile
Roşiile conţin o cantitate mare de acid tanic ce provoacă aciditate la stomac. În timp, acest lucru poate duce la ulcer gastric!
6. Castraveţii şi alte legume verzi
Legumele crude sunt surse bogate de aminoacizi. Ele pot provoca arsuri la stomac, flatulenţă şi dureri abdominale, mai ales dacă sunt consumate pe stomacul gol.
7. Ce alimente sa nu mananci pe stomacul gol: Bananele
Dacă mănânci banane pe stomacul gol, acest lucru va duce la o creştere bruscă a magneziului în sânge. În timp, îţi poate fi afectată inima.
8. Condimentele
Alimentele picante pot provoca iritarea mucoasei gastrice şi cresc producţia de acid în stomac. Acest lucru stă la baza apariţiei celor mai comune afecţiuni ale sistemului digestiv.
9. Băuturile carbogazoase reci
Consumul acestor băuturi dimineaţa poate deteriora mucoasa stomacului şi reduce alimentarea cu sânge a acestuia. Ca urmare, alimentele vor fi digerate mai lent.
10. Ce alimente sa nu mananci pe stomacul gol: Citricele
Aceste fructe sunt bogate în acizi şi pot provoca arsuri la stomac dacă sunt consumate pe stomacul gol. Acest lucru creşte riscul de gastrită sau chiar de ulcer gastric.
Pentru a vă sări în ajutor, iată ce alimente sunt indicate pentru consumul pe stomacul gol:
- fulgi de ovăz
- hrişcă
- terci de mălai
- germeni de grâu
- ouă
- pepene roşu
- afine
- pâine integrală fără drojdie
- nuci
- miere