Află de ce ar trebui să bei ceai verde în timpul verii şi vezi ce beneficii are asupra organismului tău!
Vara avem mai multă nevoie de hidratare, iar ceaiul poate fi un bun înlocuitor pentru sucurile acidulate sau băuturile reci extrem de calorice. Atât apa, cât şi ceaiurile, vor oferi organismului nostru hidratarea suplimentară de care are atâta nevoie în zilele caniculare. Din cauza temperaturilor crescute, transpiraţia este mai abundentă şi vom fi nevoite să suplimentăm ceea ce organismul pierde.
Consumul regulat de ceai verde aduce o mulţime de beneficii organismului nostru, dar s-a dovedit a fi şi foarte răcoritor şi energizant. Ceaiul verde conţine antioxidanţi, flavonoizi şi taninuri care favorizează detoxifierea şi ajută la pierderea kilogramelor, nimic mai potrivit pentru perioada verii când toate suntem concentrate pe silueta noastră.
Se poate bea atât cald, cât şi rece, însă nu seara înainte de culcare pentru că poate provoca insomnii. Este de preferat să se evite consumul după ora 16 şi să fie băut fără adaos de zahăr, însă cu gheaţă, miere sau lămâie după preferinţele fiecăruia.
Beneficiile ceaiului verde:
1. Diminuează pofta de mâncare şi oferă senzaţie de saţietate, iar cofeina pe care o conţine este responsabilă de asta
2. Ajută la arderea grăsimilor prin reglarea metabolismului
3. Reglează nivelul zahărului în sânge datorită conţinutului de polizaharide
4. Stopează evoluţia celulelor canceroase datorită antioxidanţilor pe care îi conţine
5. Îmbunătăţeşte starea de spirit şi revigorează datorită conţinutului de L-teanină (responsabilă pentru starea mentală)
6. Hidratează şi răcoreşte
7. Ajută la scăderea colesterolului din sânge datorită uleiurilor esenţiale pe care le conţine
8. Detoxifică organsimul pentru că sistemul digestiv, dar şi cel metabolic este stimulat
9. Relaxează şi are efect terapeutic
10. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi previne afecţiunile cardio-vasculare.
Cum se prepară corect un ceai verde:
Ai nevoie doar de apă şi de ceai verde. Cele mai bune sunt frunzele uscate de ceai verde, în defavoarea plicurilor pe care le găsim în comerţ. Se toarnă apa fierbinte peste plantă şi se lasă la infuzat 2-3 minute. Se poate consuma atât cald, cât şi rece!