Verdeţurile de primăvară: Ştevia şi beneficiile ei
Are efect detoxifiant, combate anemia şi este potrivită pentru multe mâncăruri, deoarece nu are un gust pregnant care să acopere alte alimente.
O găsim peste tot prin pieţe, fiind un alimente minune cu numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Fie că o foloseşti pentru salate, smoothie, ciorbe, sarmale sau tocăniţe, ştevia nu trebuie să lipsească din meniul tău de primăvară.
Beneficiile pentru corp
- Este un aliment vegetal cu o impresionantă reputaţie de vindecător pentru organism;
- Acţionează ca un diuretic natural, ajutând organismul să scape de fluidele în exces;
- Scade oboseala mentală şi fizică;
- Stimulează digestia;
- Reglează presiunea sângelui;
- Are capacitatea de a regla nivelul zahărului în sânge (glicemia), de a înfrâna pofta de dulciuri şi a tempera senzaţia acută de foame, fiind eficientă pentru cei care sufera de diabet sau hipoglicemie;
- Ştevia este una dintre cele mai recomandate plante în tratarea anemiei;
- Are efect detoxifiant.