Acizii Omega-3 si sanatatea noastra
O dieta sanatoasa pentru diabetici include cat mai multe mancaruri bogate in proteine, cum este carnea de pasare, de peste dar si legumele. Aceste alimente nu cresc nivelul de glucoza din sange.
Acizii grasi Omega-3, gasiti in special in pesti grasi cum ar fi somon, pastrav curcubeu, macrou si sardine, ofera beneficii pentru sanatate, care nu pot fi obtinute din alte alimente. Omega-3 din peste sunt acizi grasi care scad trigliceridele, reduc ritmurile cardiace anormale, reduc presiunea sangvina si imbunatatesc reglarea coagularii sangelui. Potrivit unui studiu, realizat pe mai mult de 10.000 de persoane, care sufereau de boli de inima, consumul aproape zilnic a un gram de ulei de pesteAcizii grasi Omega-3 pot amplifica eficacitatea medicamentelor prescrise pentru a reduce nivelul de colesterol din sange. Protrivit aceluiasi studiu, persoanele care consuma peste de ocean nu sunt predispuse bolilor cardiovasculare, obezitatii sau diabetului.
Poate Omega-3 sa opreasca invazia diatebului?
Dr. Sven Ebbesson de la Universitatea din Virginia a cautat raspunsul. Acesta le-a cerut pacientilor care manifestau semne de diabet
Omega-3 in lupa cu obezitatea
Acizii grasi Omega-3 pot fi benefici si persoanele supraponderale cu hipertensiune, care urmeaza o dieta de slabire. Specialistii le recomanda oamenlior, care vor sa
Se cunoaste de multi ani faptul ca Omega-3 din peste reduce probabilitatea formarii cheagurilor sangvine, care conduc la atacuri de cord si congestie cerebrala, si ca imbunatateste circulatia sangvina. Aceste beneficii au fost demonstrate in testele clinice controlate, si au aparut fara schimbari nefavorabile in activitatea