Terapia cu ajutorul remediilor florale
In ultima vreme avem la indemana din ce in ce mai multe metode terapeutice, care sa ne sustina in restabilirea echilibrului interior. Una dintre cele mai profunde si eficiente este terapia cu remediile florale.
Acest sistem de tratament, unic prin modul de abordare a pacientului si prin metoda de preparare a remediilor, apartine doctorului Edward Bach, talentat medic, bacteriolog si homeopat britanic (1886 -1936). Terapia florala urmareste echilibrarea traumelor psiho-emotionale, fiind consecventa principiului: trateaza persoana si nu boala.
Ce sunt remediile florale Bach
In primul rand, reprezinta un dar din partea naturii, flori ale unor plante salbatice si neotravitoare. Din aceste flori se prepara remedii care ne echilibreaza emotiile si ne ajuta sa vindecam acea parte a fiintei noastre atat de expusa stressului si traumelor - planurile mental si emotional.
In alte cazuri, florile ne pot sustine in remedierea unor imperfectiuni ale personalitatii, care se cer a fi transformate pentru a ne putea bucura pe deplin de viata. Intre sentimente si boala exista o relatie de cauzalitate si precedenta, adica dezechilibrele emotionale preced si determina boala fizica, prin slabirea sistemului imunitar si a vitalitatii. Schimbarea atitudinii fata de boala, viata, fata de cei din jur si de noi insine determina o recuperare mai rapida, prin activarea potentialului de vindecare.
Aplicatiile remediilor florale Bach
• Rezolvarea traumelor psiho-emotionale;
• Regasirea echilibrului interior, lasand armonia si pacea sa se reverse in vietile noastre;
• Vindecarea unor afectiuni fizice, atunci cand acestea reflecta un dezechilibru interior;
• Manifestarea partii pozitive a personalitatii noastre, astfel incat sa ne putem bucura mai mult de relatiile cu cei din jur;
• Eliminarea stressului prin echilibrarea sentimentelor de ingrijorare, teama, nesiguranta, anxietate etc.;
• Prevenirea imbolnavirilor, usurarea suferintei si combaterea bolii.
Plantele, de ajutor in 7 situatii diferite
Dr. Bach s-a ocupat nu numai de alegerea plantelor si imbunatatirea metodelor de preparare, dar si de clasificarea lor. Preocupat sa gaseasca o varianta de descriere cat mai accesibila, simpla si cu indicatii precise, a hotarat sa le imparta in 7 grupe, pe baza tipologiilor umane pe care le-a observat. Se poate constata cu usurinta ca fiecare grupa contine la randul ei un numar variabil de remedii.
Frica (5): Plop tremurator, Corcodus, Cretisoara, Castan rosu, Trandafir salbatic;
Incertitudine (6): Porumbar salbatic, Ovaz salbatic, Cerato, Carpen, Gentiana, Orz salbatic;
Grija excesiva pentru bunastarea celorlalti (5): Verbina, Vita de vie, Apa de izvor, Fag comun, Cicoare;
Lipsa de preocupare pentru situatia prezenta (7): Caprifoi, Vita alba, Maces, Mugure de castan salbatic, Maslin, Mustar salbatic, Castan alb;
Singuratate (3): Iarba neagra, Slabanog, Viorea de balta;
Sensibilitate excesiva la influente si idei (4): Nuc, Tintaura, Agrimonia sau Turtita mare, Ilice;
Dezamagire sau disperare (8): Larita, Ulm, Stejar, Mar paduret, Pin, Salcie galbena, Castan comestibil, Steaua din Betleem/Balusca.
Clinica Aquamarin
Bd. Decebal nr. 6, sect. 3, Bucuresti
Tel.: 021.326.52.90; 0745.633.474; 0724.222.522
www.aquamarin.ro
contact@aquamarin.ro
|
Click aici pentru a afla: Ce remedii florale ti se potrivesc? |
Click aici pentru a afla: Remediul floral pentru anxietate | |
Click aici pentru a afla: Remediile florale Bach in lupta cu anxietatea | |
Click aici pentru a afla: Remedii florale Bach in perioada graviditatii |