Tehnica japoneză de respirație care te ajută să dormi bine
Sănătate · Medicina alternativa / 08.12.2020

Orice am încerca uneori, de la spray cu lavandă până la ceaiuri de plante, nu reușim să adormim. Din fericire, există o soluție care poate da rezultate – o tehnică japoneză de respirație.

Pandemia a accentuat tulburarile de somn provocate de anxietate. Un studiu realizat de Universitatea din Southampton a descoperit ca procentul celor care au probleme cu somnul a crescut de la 15,7% la 24,7%.

Din fericire, exista o tehnica de respiratie care poate fi solutia mult dorita in lupta cu insomnia, scrie Glamour: se numeste „Moon breathing” („respiratia Lunii”) si deriva din conceptul japonez Kaizen, care inseamna „schimbare in bine”, axandu-se pe imbunatatirea tuturor aspectelor vietii personale, in special pe renuntarea la obiceiurile negative.


Partea stanga a corpului, asociata cu sistemul nervos


In cartea sa, „Kaizen: The Japanese Method for Transforming Habits, One Small Step at a Time”, Sarah Harvey exploreaza filosofia care promite imbunatatirea vietii celor care se confrunta cu insomnia. „Voi impartasi cu voi un scurt exercitiu de respiratie care ma ajuta atunci cand e ora 3:00 dimineata si mintea mea este invadata de ganduri fara sens”, scrie autoarea.

Harvey arata ca partea stanga a corpului este asociata cu sistemul nervos, iar tehnica Moon Breath se concentreaza pe calmarea acesteia si pe inducerea somnului, respirand doar pe nara stanga.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro