Sănătatea ta: 5 soluţii sută la sută naturale care vindecă răceala
Sănătate · Medicina alternativa / De Ioana Maroşan, 21.02.2014

Uleiurile din plante medicinale pot să facă minuni atunci când ai dureri insuportabile în gât.

În loc de antibiotice sau medicamente poţi să optezi pentru remediile naturale atunci când răceşti uşor. Nu trebuie să te obişnuieşti ca la orice mic simptom de răceală să iei paracetamol, aspirină sau antibiotice, ci să încerci să apelezi şi la tratamentele naturale. Ghimbirul, oţetul, sarea, uleiurile din diverse plante medicinale, ceaiurile din plante bine selecţionate sunt câteva dintre remediile pe care ar fi bine să le ai la îndemână pentru situaţiile de urgenţă.



Durerea în gât are multe leacuri naturale garantate


Senzaţia de inflamaţie, mâncărime, uscăciune şi roşeaţă la nivelul gâtului este frecvent întânită atunci când vorbim despre infecţiile respiratorii. Principalele cauze ale durerilor de gât sunt infecțiile cu virusuri, bacterii sau factorii agresivi precum respirația pe gură, poluarea, chimicalele. Când agenții patogeni ajung la nivelul gâtului, iar imunitatea noastră este slăbită, demarează procesul de inflamare. Dilatarea vaselor de sânge de la nivelul mucoasei determină apariția edemului.


Ca să reduci inflamaţia şi durerea poţi să apelezi la:

1. Un remediu recomandat de celebrul Dr. Oz pentru durerile de gât este un sirop pe care îl poţi prepara foarte simplu acasă. Amestecă o lingură de oţet de mere cu o lingură de miere de albine, un vârf de linguriţă de boia iute, o linguriţă cu ghimbir răzuit şi două linguri cu apă. Amestecă bine ingredientele, fă o gargară, după care se înghite siropul. Ghimbirul şi ardeiul iute au efect antiinflamator, iar mierea şi oţetul au proprietăţi antibacteriane.  


2. Un amestec de uleiuri de gălbenele, cătină şi bergamotă. Caută în magazinele naturiste un spray care să conţină aceste uleiuri care ajută la reducerea durerii şi accelerează procesul de vindecare.

3. Gargara cu sare este o altă soluţie naturală care te poate ajuta să reduci intensitatea durerii în gât. Amestecă o lingură de sare în 100 mililitri de apă, iar după ce se dizolvă se face gargară şi se scuipă lichidul.


Nasul înfundat, al doilea simptom supărător


Rinita este înregistrată în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai răspândită boală la nivel mondial. Senzația de obtrucție la nivel nazal apare din cauza inflamării mucoasei respiratorii. Nu este deloc o problemă banală, ea se asociază cu respirație dificilă, dureri de cap, oboseală, scăderea capacității de concentrare. Ba chiar, din cauza obstrucției nazale se poate ajunge la complicații precum sinuzita, otita, bronșita sau pneumonia.


Ca să scapi de această problemă poţi să apelezi la:

4. Un amestec de uleiuri şi tincturi din plante medicinale. Caută la magazinele naturiste un amestec de ulei de cătină, ulei de eucalipt, ulei de pin, ulei de mentă, tinctură de gălbenele şi tinctură de echinaceea. Acest amestec îmbunătățește respirația nazală, învinge virusurile și bacteriile, fără a vătăma mucoasa și fără a afecta activitatea cililor nazali.

5. De asemenea, un alt aspect important este hidratarea, în special folosind ceaiurile din plante medicinale, neîndulcite sau doar cu puţină miere de albine naturală. Apa plată cu zeamă de lămâie, grepfrut, portocale, precum şi o alimentaţie care să conţină alimente bogate în zinc (alge marine, nuci crude, seminţe de in, ficat de porc, leguminoase, seminţe de floarea-soarelui, carne slabă de vită, ouă) şi vitamina C (verdeţuri, ardei, cătină, citrice, broccoli, varză, kiwi) pot să ajute organismul să se recupereze mai repede.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro