Michèle Boiron, expert în farmacie şi fiica unuia dintre fondatorii Laboratoarelor Boiron
Ce să iei când eşti răcită şi ai infecţii respiratorii?
Dacă ar fi să vorbim despre o trusă medicală pe care să o avem acasă în caz de răceală sau infecţii respiratorii, specialistul a recomandat:
1. Oscillococcinum
Pentru prevenţie în perioada iernii se ia o doză pe săptămână.
Stare gripală la debut: se ia o doză cât mai repede şi se repeta priza de 2-3 ori la interval de 6 ore.
Stare gripală declarată: se ia 1 doză dimineaţa şi seara timp de 1-3 zile. Dacă simptomele persistă mai mult de 3 zile se va consulta un medic.
2. Coryzalia (pentru toate cazurile de răceală şi rinofaringită)
Se ia 1 drajeu de supt din oră în oră, maximul 8 drajeuri pe zi. Prizele se vor spaţia în funcţie de ameliorare. Tratamentul nu trebuie să depăşească 5 zile.
3. Nux vomica 9 CH, Sticta pulmonaria 9 CH şi Sambucus nigra 9 CH pentru nasul înfundat
4. Allium cepa 9 CH şi Kalium iodatum 9 CH pentru secreţie nazală limpede, iritantă.
5. Hydrastis 9 CH şi Kalium bichromicum 9 CH în caz de secreţie nazală vâscoasă.
Tratamentele au apărut în ghidul lansat de Michèle Boiron „Homeopatie: Dosarele expertului – ORL”, al cărei co-autor este François Roux şi colaborator dr. Frédéric Voirin. Destinată farmaciştilor şi practicanţilor medicinei homeopate, cartea îşi propune să-i ajute pe specialişti în prescrierea medicamentelor destinate patologiilor ORL, acestea fiind principalul motiv pentru care se solicită cel mai des sfaturi.
Ce trebuie să ştii despre medicamentele homeopate
Nu există alimente sau băuturi care să anuleze efectul medicamentelor;Nu există riscul să iei o supradoză;Se pot administra bebeluşilor şi femeilor însărcinate;Nu au efecte secundare.
În România există tot mai mulţi pediatri care fac cursuri de homeopatie
Interesul medicilor din România pentru cursurile de homeopatie este în continuă creştere. În special medicii pediatri au ales să facă specializare în homeopatie.„De câţiva ani există în România o Şcoală de Homeopatie, care are sediul la Paris, şi care pregăteşte medici în medicina homeopată. Aceştia învaţă să practice homeopatia în cunoştinţă de cauză. Iar în ce priveşte medicii pediatri, în ultimii 3 ani s-au înscris foarte mulţi specialişti care activează în spitale. Din ce spun medicii care au trecut prin această şcoală, în domeniul pediatriei homeopatia răspunde foarte bine şi sunt încântaţi că au la dispoziţie un medicament sigur şi fără efecte secundare, în ceea ce priveşte copiii mici", spune Silvia Măinescu, Director General Boiron România.