Ce este melatonina și cum influențează sănătatea

Medicina alternativa / De Ioana Maroşan, 01.07.2016

Tot mai multă lume, aproximativ 30% din populația României, se confruntă cu probleme legate de somn. Melatonina are un rol important în rezolvarea acestei probleme

Insomniile sau somnul întrerupt reprezintă un mare pericol pentru sănătatea noastră, iar consecințele pot varia de la ușoare (indispoziție, senzația de oboseală, probleme de concentrare) până la foarte grave (disfuncții ale organismului, depresie sau chiar deces). Vedem la televizor tot mai des reclame la diverse suplimente naturale sau artificiale care ne pot îmbunătăți somnul. Melatonina forte sau alte suplimente bazate pe melatonină, ambalate în cutii frumoase și lucioase îl asigură pe cel care le va consuma că își va redobândi somnul.



Ce este melatonina și cum ne influențează sănătatea?


Melatonina este un hormon produs de glanda pineală de la nivelul creierului. Rolul melatoninei este acela de a pregăti corpul pentru somn, anulând unele procese executate de creier, prin inducerea unei stări de liniște și de bine. Dezechilibrele apărute în producerea melatoninei pot să producă efecte dintre cele mai grave, de la declanșarea depresiei sau a cancerului și până la reducerea considerabilă a speranței de viață.



Cum funcționează melatonina?


În timpul nopții, melatonina inhibă activitatea anumitor hormoni, ajutând astfel organismul să-și regenereze resursele. Inhibă activitatea conștientă a creierului, blocând activitatea de concentrare și de gândire. Împiedică accesul oxigenului și nutrienților la nivelul țesutului muscular, blocând orice activitate fizică.

Melatonina are rolul de a colecta reziduurile din organism, radicalii liberi și celelalte toxine dăunătoare de la nivelul celulei, acționând ca un puternic antioxidant natural.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro