Şi tu apelezi la puterea vindecătoare a ceaiurilor medicinale atunci când te confrunţi cu diverse probleme? Află mai multe despre acţiunea terapeutică a diferitelor plante şi cum îţi pot ele ameliora starea de sănătate!
Şi tu apelezi la puterea vindecătoare a ceaiurilor medicinale atunci când te confrunţi cu diverse probleme? Află mai multe despre acţiunea terapeutică a diferitelor plante şi cum îţi pot ele ameliora starea de sănătate!
În boli grave, cere părerea medicului!
În cazul unor afecţiuni grave care au fost diagnosticate de către un medic specialist este recomandat să ceri părerea înainte de a consuma pe termen lung un anumit ceai din plante, pentru a evita eventualele reacţii adverse.
Informează-te despre contraindicaţii!
De asemenea, trebuie să te informezi cu privire la contraindicaţiile fiecărui ceai înainte de a începe administrarea.
Respectă modul de preparare!
Este esenţial să respecţi modul şi dozele necesare pentru prepararea unui anumit ceai pentru ca efetul să fie cel scontat şi să eviţi reacţiile adverse.
Nu bea mai mult ceai, decât dacă ţi-a prescris medicul!
Nu consuma un ceai în cantităţi industriale, numai dacă ţi-a fost recomandat de către medicul curant. În cazul unor afecţiuni mai blânde, respectă cantitatea indicată pe pachet.
Iată 5 ceaiuri care te pot ajuta la nevoie!
1. Ceaiul din cozi de cireşe pentru boli de rinichi
Chiar şi medicul urolog îl recomandă în cazul în care ai probleme cu rinichii, deoarece este diuretic şi ajută la eliminarea calculilor renali. Proprietăţi asemănătoare are şi ceaiul din mătase de porumb, afin (sau tinctura de afin) şi soc.
2. Ceaiul de sunătoare pentru bolile de bilă
Consumul regulat de ceai de sunătoare stimulează secreţia bilei şi reglează circulaţia sângelui. Alte ceaiuri pe care le poţi consuma sunt cele de gălbenele, mentă, rostopască, pelin, păpădie.
3. Ceaiul de amurariu pentru boli de ficat
Este unul dintre cele mai bune hepatoprotectoare, deoarece conţine silimarină, o substanţă care protejează ficatul, împiedică depunerea grăsimilor în ficat şi ajută la eliminarea substanţelor toxice din organism (din alcool, tutun, alimentaţia nesănătoasă). De asemenea, cercetările arată că silimarina este foarte utilă persoanelor care au probeleme cu colesterolul, reducând nivelul acestuia şi al trigliceridelor. Alt ceai indicate pentru bolile de ficat este cel de păpădie.
4. Ceaiul de anghinare pentru colesterolul mărit
Bea ceai de anghinare dacă ai probleme cu colesterolul! Sau din alte combinaţii de plante recunoscute pentru faptul că reglează colesterolul, cum ar fi rostopască, sunătoare, coada şoricelului, armurariu, păpădie. Mai poţi să apelezi la tinctura de anghinare!
5. Ceaiul de cimbrişor pentru durerile de stomac
Calmează durerile de stomac, dar ameliorează şi tusea, reduce balonarea şi crampele abdominale. Sub formă de tinctură îl poţi folosi pentru durerile reumatice de la încheieturi. Aplică tinctura pe o compresă şi pune pe zona dureroasă. Alte ceaiuri indicate pentru durerile de stomac sunt cel de busuioc, muşeţel, mărar, cicoare, angelică.