Nașterile premature pot altera conectivitatea între diferite părți ale creierului bebeluşului, arată cercetătorii britanici
Acest lucru ar putea fi explicat prin faptul că acești copii prematuri sunt alăptați la sân sau cu biberonul mai mult decât copiii născuți la termen, mai notează AFP.

Potrivit cercetătorilor, mai puțină conectivitate în cortex joacă un rol major în abilitățile cognitive care ar putea fi legate la acești copii, mai târziu în viață, de o frecvență mai mare a dificultăților de concentrare și de relaționare cu ceilalți.


"Următorul pas în munca noastră este înțelegerea legăturii dintre aceste observații și dificultățile de învățare, de concentrare și de socializare cu care un mare număr dintre acești copii se confruntă atunci când cresc", explică dr. Hilary Toulmin, de la centrul pentru dezvoltarea creierului din cadrul King's College, principalul autor al studiului.

"Datorită tehnologiei imagistice inexistente în urmă cu câțiva ani, acum este posibil să fie observate conexiunile creierului la copii și să fie măsurată dezvoltarea creierului lor, ceea ce este de natură să ducă la progrese remarcabile în medicină", consideră profesorul David Edwards de la Kings College, care a condus această cercetare, menţionează agenţia citată de Agerpres.



Foto: Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro