Are doua luni si te rasplateste cu un zambet...
Sănătate · Primul an de viata / 07.04.2006

Nici nu simti cum trec saptamanile, iar micutul tau a implinit doua luni. Parca ieri v-ati intors impreuna de la maternitate, parca ieri iti era teama sa-l iei in brate, la gandul ca nu stii cum sa-l tii... Astazi, ai depasit aceste momente de ezitare si esti, deja, o mamica experimentata. Ceea ce nu va ramane nerasplatit: bebelusul tau progreseaza de la o zi la alta...

Primul zambet adevarat

Incepand din aceasta perioada, te poti astepta ca micutul tau sa inceapa sa te rasplateasca, zambindu-ti. De data aceasta, un zambet real, nu un reflex! Explicatia consta in faptul ca, pana acum, a schitat grimase ori a imitat pe cei din jurul sau. Intre timp insa, a inceput sa experimenteze diferite sentimente - iar bucuria ca te vede si-o va exprima zambind, agitandu-si manutele si scotand sunete de incantare, inconfundabile.


Preferinta mai pronuntata pentru desene si culori vii


Pana la varsta de doua luni, bebelusul nu manifesta interes decat cel mult pentru obiectele in doua culori. Acum insa, incepe sa-i placa sa vada cat mai multe nuante vii, desene si modele complicate. Arata-i diferite obiecte de acest gen si lasa-l sa le atinga. Tinand cont ca micutul are obiceiul sa duca la gura cam orice lucru, cele mai indicate sunt mingiutele de cauciuc.


Doarme mai multe ore consecutiv

Daca micutul tau nu se trezeste deloc in cursul noptii, esti o mamica norocoasa. Astfel de cazuri sunt insa foarte rare. Dar majoritatea copiilor se trezesc la intervale de aproximativ doua ore. Vestea buna este ca, treptat, incepe sa doarma tot mai multe ore consecutiv. La varsta de doua luni, cei multi copii dorm circa patru ore in continuu.



Miscarile sunt mai putin bruste

Cu siguranta ca nu este (inca) un Fred Astaire in devenire, dar isi coordoneaza din ce in ce mai bine miscarile. Vei observa cum gesturile sale, la inceput necontrolate si mai mult sau mai putin voluntare, devin mult mai sigure. Este perioada in care se obisnuieste sa prinda in manute diferite obiecte - si nu mai este un gest pur instinctiv.


Devine vorbaret...

Bolboroselile si ganguritul lui te intampina in fiecare dimineata si le auzi tot mai des, chiar daca, deocamdata, nu intelegi care este mesajul pe care vrea sa ti-l transmita bebelusul. Nu peste multa vreme insa, va putea sa articuleze sunete.


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro