Cercetătorii americani cred că gătitul acasă are și dezavantaje pentru sănătate, nu doar beneficii
De asemenea, spun cercetătorii, este posibil ca alimentele comercializate în lanţurile de magazine să fi devenit mai sănătoase în ultimii ani.

Autorii studiului, realizat de cercetătorii de la Universitatea Rush din Chicago, au analizat date colectate pe parcursul a 14 ani de la un eşantion de peste 2.755 de femei cu vârstele cuprinse între 40 şi 60 de ani.

Chestionarele au inclus şi informaţii despre timpul petrecut în bucătărie, rezultatele analizelor medicale anuale, inclusiv cele despre sindromul metabolic. Acesta este termenul medical asociat unei persoane care prezintă trei dintre cei cinci factori care cresc riscul de AVC şi maladii cardiace.

Semnele de atenţionare pentru sindromul metabolic sunt: hipertensiune, nivel crescut al colesterolului şi obezitate, relatează publicația citată de Mediafax.

Femeile care petrec cel mai mult timp în bucătărie preparând feluri de mâncare prezintă cele mai mare risc de a dezvolta sindrom metabolic.

Studiul a fost publicat în revista Preventive Medicine.


Foto: Hepta
  • Ana, miercuri, 17.12.2014 15:22
    prostii

    ce tampenie de studiu..ne bazam un studiu serios pe ideea ca "este posibil ca alimentele comercializate în lanţurile de magazine să fi devenit mai sănătoase" ??? parca stiam ca studiile stiintifice serioase nu se bazeaza pe presupuneri ci pe date reale!!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro