Diabetul si nutritia: totul despre indulcitori
Nivelul zaharului din sange trebuie mentinut sub nivelul 126 mg/dl. Descopera daca indulcitorii artificiali iti pot fi de folos!
Nivelul zaharului din sange trebuie mentinut sub nivelul 126 mg/dl. Descopera daca indulcitorii artificiali iti pot fi de folos!
In mod normal, corpul asimileaza regulat zahar in sange, acesta fiind in proportie de 60% in 115 mg de glucoza pe decilitru de sange (adica, mai putin de 1/25 dintr-o uncie in mai putin de 6 linguri de sange). Daca ai diabet, organismul nu mai regleaza nivelul zaharului din sange si din aceasta cauza trebuie sa incerci sa obtii aceeasi cantitate de glucoza cu ajutorul unui regim alimentar echilibrat, cu activitati fizice si medicamente.
Cu cat nivelul zaharului din sange este mai apropiat de nivelul normal, cu atat organismul tau va fi sanatos un timp indelungat.
Asociatia Americana a Diabetului a evaluat cercetarile facute asupra nivelului de zahar din sange si avertizeaza ca acesta trebuie mentinut sub nivelul de 126 mg/dl. Toate persoanele care sufera de diabet ar trebui sa isi controleze nivelul zaharului din sange in fiecare dimineata, la 2 ore de la micul-dejun, dar si inainte de culcare.
Alimentele si indulcitorii naturali
Unele alimente nu au gustul dulce natural, dar acestea pot contine cantitati semnificative de zahar natural. Printre aceste alimente se regasesc: laptele, morcovii, tomatele, ketchup-ul si unele sucuri de fructe acidulate, cum sunt cele de grepfrut si chiar sucul de lamaie. Aceste alimente sunt foarte sanatoase si trebuie incluse in dieta zilnica, daca doresti, deoarece scopul nu este acela sa le elimini, ci doar sa le proportionezi.
Popularitatea sucurilor naturale din fructe sau legume prezinta o provocare pentru echilibrarea dietei carbohidratilor. Acesti carbohidrati au o importanta deosebita, mai ales cand te gandesti ca bucati de fructe dulci, lapte, iaurt sau proteine pudra pot avea aceeasi consistenta ca 50 g de carbohidrati. Totul depinde de intensitatea activitatilor zilnice si de regimul medicamentos, poate tu ai nevoie de o cantitate mai mare de carbohidrati pentru a preveni hipoglicemia (nivel scazut de zahar in sange), iar in realitate consumul de carbohidrati este scazut.
Alimentele si indulcitorii artificiali
Alimentele indulcite artificial si bauturile uneori sunt recomandate, insa alteori nu. Nu trebuie sa fii susprinsa ca dupa un film vazut la cinema, nivelul zaharului din sange va exploda., din cauza "dietei" cu apa carbogazoasa la care a fost supus organismul tau. Aceasta situatie poate aparea si cand nu te astepti.
Sa consumi iaurt sau inghetata care nu contin indulcitori este o adevarata desfatare. Din aceasta cauza trebuie sa citesti cu atentie prospectul alimentelor pentru a stii cu exactitate care este cantitatea de carbohidrati.
Acest indulcitor 100 % natural(produs dupa cum bine ati spus prin fermentatie) se gaseste si la Plafar dar se poate comanda direct de pe site www.xlear.ro. Tot pe acest site gasiti si celelalte produse toate indulcite cu xylitol. Avantajele acestui indulcitor sunt urmatoarele - inafara de gustul excelent : * slab glicemic -indice glicemic 7 comparativ cu 85 al zaharului * slab caloric-40% calorii, * arata si se comporta ca si zaharul avand aceeasi putere de indulcire, * are proprietati antibacteriene, * nu altereaza gustul alimentelor, * se poate folosi la temperaturi inalte, * se dizolva si la temperaturi mici, * nu are contraindicatii, * se foloseste de catre diabetici si in cure de slabire precum * este si antibacterian
se gaseste la farmacia catena
Buna ziua, am diabet de 10 ani si caut prin Bucuresti de ceva vreme un indulcitor natural pe care sa-l ofer intregii familii. Nu vreau sa mai consumam produse artificiale de sinteza gen aspartan, sorbitol si nici pe cele ca stevia pentru ca are un gust neplacut sau ca fructoza pentru ca realmente nu ajuta in nutritie/diabet. Am luat din Londra acum 2 ani un produs numit Xylosweet care era facut numai din xylitol si care este obtinut din porumb printr-un proces natural (de fermentatie daca-mi mai aduc bine aminte). Este un produs excelent pentru ca desi arata si are gustul zaharului ofera foarte multe beneficii precum un indice glicemic extrem de mic, slab caloric, o carbohidrati, se poate folosi la temperaturi inalte, etc. Problema este ca pe la noi nu am reusit sa-l gasesc. Putem sa gasim ceva similar?? Multumesc mult!
Multumesc in numele meu si al altor persoane, tie care ai scris. Niciodata nu-i tarziu sa afli lucruri care ajuta la prevenirea bolilor. Bine ca sunt oameni care se gandesc sa impartaseasca si altora sfaturi care le afli mai greu.