Remedii pentru arsuri solare pe care nu ar trebui să le folosești, potrivit dermatologilor
Sănătate · Dermato - venerologie / 08.07.2022

Dacă ai trecut vreodată prin chinul unei arsuri solare, atunci cu siguranță îți aduci aminte că ai fost tentată să încerci orice remediu care să-ți amelioreze cât mai rapid usturimea și inflamația pielii.

Cu toate acestea, dermatologii spun ca exista cateva solutii care fac mai mult rau decat bine. Iata de ce leacuri trebuie sa te feresti in cazul arsurilor solare!

„Pe internet se gasesc tot felul de metode pentru tratarea arsurilor solare, dar de unele chiar trebuie sa te feresti. Iti inflameaza pielea si mai tare si implicit procesul de vindecare este ingreunat. Cel mai des intalnit remediu pe care recomand sa-l evitati este crema de ras. A devenit viral pe retelele de socializare, dar asta nu inseamna neaparat ca este si bun de pus in aplicare”, spune dermatologul Luke Maxfield, noteaza mindbodygreen.com

Smantana, leacul fara de leac


Un alt remediu indicat pe internet in cazul arsurilor solare este smantana, care, din fericire, totusi nu le agraveaza.”In realitate ai nevoie de o solutie care sa actioneze rapid si sa te elibereze de disconfort, iar smantana nu va fi absorbita in pori si nu va reusi sub nicio forma sa grabeasca procesul de vindecare. Chiar nu mai are niciun rost sa spun ca remediul n-are nicio relevanta in cazul arsurilor solare”, mai spune dermatologul.

Otetul din cidru intensifica usturimea


Nutritionistii spun ca otelul obtinut din cidru de mere este un remediu cu puternice proprietati antiinflamatoare. „Recomandat in curele de slabire, consumat in salate sau ca atare, sub forma de bauturi cu ghimbir si scortisoara amplifica arderile grasimilor in corp, insa aplicat local acesta iti poate face mai mult rau decat bine. Acidul din acesta face ca inflamatia sa se extinda. De asemenea, otetul din cidru de mere aplicat direct pe piele are un efect deshidratant care stimuleaza exfolierea, asa ca evita-l, mai ales atunci cand iti doresti o vindecare rapida a pielii”, argumenteaza dermatologul. 
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro