Acneea din zona feselor: 6 soluții rapide pentru a arăta bine în costumul de baie
Acneea din zona feselor este un inconvenient major pe timp de vară, când vrei să arăți bine pe malul mării sau mergi des la piscină cu familia și prietenii. Descoperă metodele prin care o poți elimina rapid.
Căldura, transpirația sau frecarea pielii cu diferite materiale pot favoriza acneea din zona feselor. Deși este un subiect incomod, nu este indicat să ignori acest inconvenient pentru că ai putea favoriza infecțiile, cicatricile, extinderea inflamațiilor și în cele din urmă durerile când stai jos.
În zilele călduroase de vară glandele sebacee vor funcționa mult mai intens în zonele predispuse la acnee, de exemplu pieptul, șoldurile și fesele. Dacă este prima dată când ai probleme cu acneea din zona feselor ai putea fi tentată să o ignori, dar nu va dispărea de la sine decât în sezonul rece, iar până atunci precis vrei să te antrenezi, să mergi la petreceri și să te distrezi în aer liber alături de persoanele importante pentru tine. Nu trebuie să eviți costumele de baie sau să te simți ciudat, ci să iei măsuri imediat pentru a combate această afecțiune dermatologică.
Iată ce strategie trebuie să adopți pentru a combate acneea din zona feselor în lunile de vară:
1. Schimbă-te înainte și după antrenamente
Indiferent dacă îți place să te antrenezi la sală sau în aer liber trebuie să fii atentă să nu agravezi acneea de pe corp. Astfel, este esențial să-ți schimbi lenjeria intimă înainte de a face exerciții fizice, iar după ce ai finalizat antrenamentul trebuie să schimbi lenjeria din nou. De asemenea, este esențial și să faci un duș rapid pentru a reduce șansele de infectare cu diferite bacterii. Dacă observi că deodată îți apare mai multă acnee decât înainte în zona feselor analizează din ce material sunt hainele în care te antrenezi. Evită materialele sintetice și fă exerciții în haine care ajută pielea să respire.
2. Schimbă-ți gelul de duș
Contează foarte mult să obsertvi și cum reacționezi la produsele pe care le folosești. Gelul de duș, în mod special, este o cauză frecvent întâlnită a acneei în această zonă a corpului. În primul rând elimină din baia ta formulele pe bază de ulei, apoi testează care sunt variantele la care nu ai o reacție negativă. Dacă problema persistă poți apela și la un gel de duș special pentru acneea de pe corp, pe bază de peroxid de benzoil, pentru a neutraliza bacteriile de la suprafața pielii.
3. Exfoliază zona
Este foarte important să speli frecvent zona afectată de acnee, iar exfolierea poate fi utilă pentru a reduce frecvența și gravitatea leziunilor acneice. Alege scruburi naturale, cu scorțișoară ori zahăr brun, sau mănuși speciale pentru exfoliere. În acest mod vei elimina mai rapid stratul de celule moarte și vei favoriza refacerea pielii și aspectul sănătos.
4. Aplică o loțiune calmantă
Dacă observi foarte multe leziuni și ai senzații de usturime sau mâncărime este bine să alegi o loțiune cu o consistență ușoară, care conține oxid de zinc. În acest mod vei ține sub control sebumul și transpirația și vei vindeca acneea fără să exacerbezi iritațiile.
5. Încearcă tratamentul punctual
Dacă există anumite leziuni care îți fac probleme în mod special specialiștii îți recomandă să aplici direct pe ele o cremă care conține sulf. O astfel de formulă va usca leziunile în 24 de ore și elimină disconfortul resimțit.
6. Folosește ceaiurile pentru a dezinfecta zona de 3-4 ori pe zi
Ceaiul de mușețel și cel de gășlbenele sunt foarte utile pentru a preveni infecțiile și a accelera vindecarea acneei din zona feselor. Pune-le într-un recipient tip spray și aplică local de 3-4 ori pe zi. Dacă ești în costum de baie tot timpul va fi mult mai ușor să repeți tratamentul, dar oricum poți avea spray-ul la tine pentru a-l folosi într-o pauză.