Ce soluţii ai dacă nu poţi să foloseşti pilulele contraceptive?


Ar fi indicat să iei în calcul și alte metode contraceptive. Specialiștii recomandă folosirea unei metode de contracepție locala (sub formă de capsule sau cremă cu administrare vaginală).

„Contraceptivele locale pot fi utilizate fără un consult medical, nu necesită monitorizare medicală ulterioară, nu dau reacții adverse severe, prezintă efecte antiseptice și antimicrobiene, nu modifică mucoasa vaginală și pH-ul vaginal și sunt compatibile cu prezervativele din latex.”,  precizează Dr. Adriana Constantin, medic primar medicină generală și planificare familială – contracepție, Centrul de planificare familială și contracepție, Maternitatea Panait Sârbu.

Când trebuie să începi administrarea pilulelor?


În mod obişnuit sunt administrate timp de 21 zile, începând cu prima zi a ciclului menstrual. Apoi urmează o perioadă de pauză de 7 zile care permite instalarea sângerării menstruale, sângerare care mimează un ciclu menstrual normal. În comerţ există şi folii cu 28 pilule din care ultimele 7 sau uneori 4 pilule nu au conţinut hormonal, explică Dr. Arben Zguri, medic specialist obstetrică-ginecologie.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro