Doar o mică parte din cazurile de cancer pot fi puse pe seama factorilor genetici și ereditari, susţin cercetătorii
Noua cercetare a luat în considerare aceleași date științifice, dar, în mod paradoxal, a ajuns la concluzia contrară. Dr Ysuf Hannun de la Universitatea Stony Brook din New York arată că norocul (sau mai degrabă nenorocul) are un rol în dezvoltarea unui eventual cancer, dar că factorii de mediu și stilul de viață al persoanei sunt determinante în declanșarea acestei dezvoltări a bolii. El apreciază prin urmare că obiceiurile alimentare, fumatul, expunerea la soare, la viruși, la poluare și la alți factori necunoscuți încă influențează din plin parcursul unui viitor bolnav.


Această teorie sugerează că fiecare are un rol de jucat în propria sănătate, orice om având interesul să încerce să limiteze pe cât posibil propriile riscuri, știind că eforturile lui vor avea un impact pozitiv. Așadar, cauza cancerului nu mai poate fi atribuită doar geneticii: potrivit specialistului în oncologie menționat, numai o parte infimă din cazurile de cancer pot fi imputate exclusiv factorilor genetici și ereditari.

"Aceste rezultate au o importanță capitală în strategia de prevenire a cancerului, precum și pentru cercetare și sănătatea publică", a declarat expertul menţionat.



Foto: Depositphotos
  • halfon liliana, sâmbătă, 07.05.2016 22:46
    este o minciuna

    de curand a fosst data in judecat o australiana care a sustinut ca are vcancer cerebral si s-a vindecat schimbandu-si felul de viata.este o mitomana , nu a avut niciodata cancer. acest articol est3e rusinos pentru ca nu este adevarat si persoana care l-a sustinut nu a semnat. Stiintific din pacate este altfelvezi cancerul de san de colon si etc etc etc.Nu mai scrieti prostii .

  • Adrian, sâmbătă, 07.05.2016 15:00
    Cancerul, rezultatul unui stil de viaţă greşit.

    Dar copiii care fac cancer?! Dar nefumătorii care fac cancer?! Dar cei care o viață întreagă s-au alimentat după sfaturile nutriționiștilor?! ABERAȚII! Bani cheltuiți aiurea pe cercetări inutile. ”Mama unuia din prietenii mei, de-a lungul vieții sale, a urmat un stil de viață sănătos. Ea prefera alimentația sănătoasă, nu fuma, nu bea, se ocupa cu sportul și evita să se expună la soare fără creme de protecție. Ea mergea regulat la consultațiile nutriționiștilor și fizioterapeuților, ale căror indicații le îndeplinea întocmai. Pot să spun că această doamnă a exagerat cu grija pentru sănătatea sa. Acum are 76 de ani și a fost diagnosticată cu cancer tegumentar și neoplasm al măduvei osoase. Ea mai suferă și de osteoporoză avansată... tatăl unui alt prieten niciodată nu și-a pus interdicții. El n-a făcut sport și îi plăcea să mănânce copios, ungând untul direct pe șuncă. Își permitea să consume alcool și se bronza până când pielea începea să se exfolieze. Pot spune că el toată viața a ignorat sfaturile medicilor și a trăit așa cum i-a plăcut. Acum are vârsta de 81 de ani și doctorii spun că are o sănătate de invidiat. Cât de mult nu ne-am strădui, niciodată n-o să putem fugi de iadul din interiorul nostru. Mai devreme sau mai târziu, el tot ne va ajunge din urmă. Mama muribundă a prietenului meu a zis: ”Dacă știam că viața mea se va sfârși astfel, nu aș fi ascultat de doctori, ci aș fi trăit după bunul meu plac.” Aceasta este viața și nimeni n-o să trăiască veșnic. Așa că trebuie să fim nepăsători față de propria persoană. Cât mai aveți timp, trăiți cum vă doriți pentru că mâine poate fi prea târziu. De aceea, faceți ceea ce vă place. Mâncați delicatese, bronzați-vă, nu vă sfiți să fiți leneși. Fiți prostănaci și ciudați, dar fiți voi însivă. Doar pentru restul lucrurilor pur și simplu nu mai ajunge timp.” Richard Gere Aceste simple cuvinte au o mare profunzime. Dacă aceste rânduri te-au determinat să privești altfel viața, distribui-le și prietenilor tăi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro