Chef Paul Siserman
Pentru crema 2:

Crema  de ciocolata (pentru umplutura)
Ciocolata neagra/amaruie 250 g procent de cacao minim 55%
Smantana dulce 32% (Dorna/Milli) 200 ml
Unt 50 g moale, la temperatura camerei

Mod de preparare:


Trecem rapid piscoturile prin sirop. Asezam piscoturile insiropate in forma de tort cu margini detasabile.
Mixam smantana dulce pentru frisca impreuna cu zaharul pana incepe sa devina ferma. Adaugam iaurtul bine scurs si amestecam. Atentie: iaurtul trebuie sa fie la temperatura camerei, nu direct din frigider.


Punem semintele pastaii de vanilie si omogenizam comozitia. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o adaugam in crema si amestecam energic - ca sa se repartizeze uniform in toata compozitia. Gelatina nu se adauga fierbinte in crema!

Taiem cubulete fructele de lichi din compot si le incorporam in crema. Turnam crema peste piscoturi si nivelam. Dam la frigider, sa se intareasca. Facem crema de ciocolata si, dupa ce se raceste, o adaugam peste crema de iaurt care este deja in forma. Siropul si lichi ramase le mixam cu un blender vertical si, in compozitia rezultata, adaugam gelatina preparata conforrm indicatiilor de pe ambalaj. Turnam jeleul deasupra cremei si dam din nou la frigider sa se intareasca. Decoram cu feliute de lichi si crengute de menta.


Pana data viitoare, fiti inspirati in bucatarie si in viata!

Chef Paul Siserman
(InkChef)
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro