5 lucruri pe care trebuie să le ții ascunse dacă vrei să fii fericită
Psihologie · Situatii si sfaturi / 01.04.2020

Oamenii sunt animale sociale. Avem o poftă vibrantă pentru a crea conexiuni. De aceea, simțim situația actuală ca pe o pierdere.

Din acelasi motiv, ar fi mai bine pentru sanatatea noastra emotionala sa numim aceasta perioada ca fiind o distantare fizica, si nu sociala, pentru a rasufla usurati ca inca avem acces la cele mai pretioase resurse: oamenii pe care-i iubim.

Puterea vindecatoare a conexiunilor sociale

Ma bucur ca aproape intreaga planeta si-a reevaluat prioritatile, valorile si acum stim, intr-un sincron teribil de inspaimantator, ce conteaza cu adevarat. Chiar si cei care fac labirinturi din hartie igienica prin casa au constientizat ca scopul omenirii nu sta in aprovizionare, ci in conexiune.


Si in perioada de izolare am pastrat dorinta de a impartasi franturi din zilele noastre. Unii citesc povesti, altii ne indeamna la miscare intre 4 pereti, altii arata lumii in continuare cat de frumos e impartita farfuria lor, pe culori. Acum, parca mai abitir ca niciodata, vrem sa deschidem usile si sa aratam lumii tot ce se intampla cu noi.

Nimic rau in asta, in perioada de criza, cand se stie clar ca orice forma de conexiune sociala are putere vindecatoare si fiecare mesaj aduce speranta. Insa daca tot avem ceva timp extra de gandire, oare n-ar fi mai bine sa ne reevaluam si ce impartasim cu lumea, in general?


Siguranta eleganta care vine din discretie

Unele lucruri trebuie tinute pentru tine.


N-are rost sa umbli cu inima pe tava, cu programul expus pentru ca toata lumea sa vada, cu iubirea pe avizierul social. La ce folos? Dragii mei, daca cumva nu era clar pana acum cat de fragili suntem, poate asta e una dintre lectiile ce trebuie impregnate in memoria noastra colectiva.

Ca sa fii fericit, unele lucruri trebuie sa ramana private:


Viata personala


Nu zic sa devii o cutie ermetica de emotii. Nicidecum. Unele chestii sunt de o mie de ori mai savuroase daca sunt impartite cu prietenii.


Militez insa pentru niste limite de bun simt. Tu decizi care si cum sunt acelea. Asta este si ideea, viata ta e doar a ta si numai pe tine ar trebuie sa te intereseze niste lucruri. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro