Sfaturi de relație. 10 moduri de a scăpa de gândurile obsesive
Psihologie · Sentimente si relatii / 15.11.2023

Gândirea excesivă este un obicei nociv care poate pune în pericol relațiile, dar este unul de care noi suntem vinovate și de care tot noi putem scăpa!

Chiar dacă știm că este ceva rău, poate fi foarte greu să ne oprim.

Acest obicei de a supraanaliza nu este benefic pentru o relație sănătoasă, așa că este vital să înțelegem la ce trebuie să renunțăm.

  • 10 moduri de a scăpa de gândurile obsesive și de a te relaxa cu privire la relația ta


Nu supraanaliza tot ceea ce iese din gura partenerului tău


Uneori, oamenii nu comunică corect și nu spun întotdeauna lucruri pe care le cred sau lucruri pe care ți-ai dori să le auzi.

Doar pentru că partenerul tău nu îți spune în fiecare zi că te iubește, nu înseamnă că nu simte acest lucru și nu înseamnă că nu aveți o relație uimitoare.


Nu mai fi obsedată de anumite cuvinte sau de lipsa acestora și, dacă simți că ceva este în neregulă, nu ezita să îți întrebi direct partenerul, nu să-ți lași gândurile să te obsedeze.

Concentrează-te pe cum te simți în loc să evaluezi relația


S-ar putea să te gândești prea mult la relație atunci când ar trebui să te preocupe cum te simți în legătură cu relația/partenerul tău.

Gândește-te la felul în care te simți tu în contextul relației. Acest lucru poate fi un indicator mai clar al locului în care te afli decât încercarea de a analiza tot ceea ce ați spus, făcut și experimentat ca și cuplu.


Luați în considerare perspectiva "cel mai bun prieten"


Uneori, prietenii tăi cei mai apropiați oferă cele mai bune sfaturi. Deci, ce sfat de relație le-ai da?

Dacă descoperi că te gândești prea mult la interațiunile, certurile sau situațiile din relația ta, ia în considerare sfaturile pe care i le-ai da prietenului tău cel mai bun dacă s-ar afla în aceeași situație ca și tine.

Le-ai spune să vorbească? Le-ai spune să nu se mai gândească? Dacă da, cel mai probabil ai putea avea beneficii dacă urmezi același sfat.


Întreabă-te: "Am prea mult timp liber?"


Poate te-ai plictisit și ai nevoie de ceva care să îți consume energia.

Fii mai interesată de tine și fă-te mai interesantă. Găsirea unui hobby, pasiune sau ceva care te entuziasmează poate pune accentul acolo unde trebuie, adică asupra ta.

Vei deveni atât de ocupată, încât vei înceta să te gândești prea mult la relația ta.

Fii clară cu tine însăți despre ce ai nevoie cu adevărat într-o relație


Adesea, să te gândești prea mult la relație și la partenerul tău este un semn că nu știi ce vrei cu adevărat și că nu primești ceea ce ai nevoie.


Odată ce ți-e clar cu privire la ce ai nevoie, atunci poți să identifici dacă ceva lipsește în relația ta. Aflând ceea ce îți lipsește, poți vorbi cu partenerul tău, astfel încât și lui să îi fie clar ceea ce ai nevoie.

Nu face din problemele de relație o dramă


Cu alte cuvinte, încetează să te concentrezi pe ceea ce este în neregulă și, în schimb, redirecționează-ți mintea către ceea ce vrei.

În acest fel, te concentrezi asupra soluției și rezultatului ideal și asupra modului în care îl poți obține.

Spune ceea ce vrei să spui


Nu ar trebui să citești printre rânduri pentru a înțelege nevoile și intențiile partenerului tău, așa că nu îi cere să facă același lucru.

Vei descoperi că, cu cât ești mai directă, cu atât ți se va răspunde mai similar.

Atunci poți să asculți ce are de spus și să ai încredere în el, în loc să analizezi și să cauți un sens ascuns.

Antrenează-ți creierul pentru a gândi pozitiv


Dacă mintea ta începe să se îndrepte către ceea ce te îngrijorează în legătură cu relația, învârte volanul și gândește-te la prietenii tăi sau la câinele tău, trimite mesaje prietenului cel mai bun... orice, doar oprește-te să te gândești la relație.

Nu te gândi la viitor sau la trecut. Dacă este menit să fie partenerul tău pe viață, va fi! Trăiește în prezent și fii conștientă de cum te face să te simți.

Nu mai vorbi cu prietenii despre toate problemele relației


Deși este plăcut să ai prieteni care sunt de partea ta, nu este de ajutor atunci când tot ceea ce fac ei este să alimenteze focul.

Mila, în locul ajutorului efectiv, poate fi dăunătoare.

Prietenii tăi pot avea cele mai bune intenții, dar s-ar putea să nu știe cum să te ajute.

Probabil că nu vor aduce în discuție greșelile tale și modalitățile prin care ai putea agrava problema, deoarece nu vor să-ți rănească sentimentele.

Pleacă undeva un weekend


Ieși la puțin aer proaspăt, cu sau fără partenerul tău.

Mintea ta se va limpezi și te vei putea concentra pe a trăi clipa.

Dacă pleci fără partenerul tău, ți se va face dor de el și te vei gândi la vremurile bune.


Sursă: yourtango
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro