2. S- a instalat rutina.

Rutina este si ea un alt mare dusman al cuplurilor si unul dintre cele mai frecvente motive de infidelitate. Nu e vorba doar de rutina zilnica: serviciu, casa, menaj, ci si de cea din dormitor. Acelasi pat, acelasi decor, aceleasi miscari, aceleasi poziti si… acelasi partener. Totul se repeta. Asa se face ca femeia incearca sa se razbune pe monotonie, desi este si ea vinovata de aceasta rutina.

3. Nu se simte apreciata.

Orice om are nevoia sa fie apreciat. Cand o femeie simte sau crede ca partenerul ei nu ii acorda atentia pe care o merita, incearca sa isi gasesca pe cineva in anturaj care o apreciaza. Cum cei mai apropiati sunt colegii de serviciu, este posibil ca o femeie, aflata in aceasta situatie, sa fie predispusa la o aventura cu un coleg simpatic si care nu scapa nicio ocazie sa o complimenteze. Fie ca aprecierile se refera la calitatile ei fizice sau aptitudinile profesionale.


Cum sa eviti “tradarea”?


Toate motivele de mai sus au o singura solutie: comunicarea. Orice problema in cuplu poate fi rezolvata cu ajutorul dialogului sau macar poate fi identificata, daca nu si solutionata, prin cuvinte. Nu degeaba se spune ca buna comunicare este cheia relatiilor fericite.

Iata ce ar putea face orice femeie pentru a nu ajunge sa-si insele partenerul, dupa parerea psihologului Claudiu Ganciu: "Eu cred ca secretul sta in alegerea partenerului. Alegi un partener despre care stii ca te poate face sa simti dincolo de toate ca 'el este' sau alegi un partener, chiar daca nu esti prea convinsa. O alta varianta, mai directa, dar si care necesita mai mult timp, este de a cunoaste ceea ce esti tu, de a-ti cunoaste atat dorintele, dar si temerile, anxietatile proprii etc.”


Daca relatia a devenit monotona sau chiar plictisitoare, ambii parteneri sunt vinovati si nu este suficient ca doar unul dintre ei sa isi schimbe atitudinea. Nu crezi ca lucrurile ar sta un pic altfel daca ti-ai surprinde iubitul cu un nou parfum, o lenjere provocatoare sau punand in practica sfaturile prietenelor tale mai experiementate in amor?

In cazul in care nici comunicarea si nici stradaniile tale nu dau roade, cauta ajutorul in exterior: convinge-ti partenerul sa apelati la un specialist. Asta pentru ca un cuplu care nu reuseste sa comunice eficient intre patru ochi este mult mai expus pericolului infidelitatii.


Orice cuplu poate fi salvat pentru ca, daca iubim pe cineva, este imposibil sa nu gasim solutii pentru a depasi un moment critic sau modalitati de a-l convinge ce inseamna pentru noi. Practic, situatiile intre care trebuie sa alegi nu sunt decat patru.

"Se pune problema alegerii. Matematic, sunt patru variante: cu unul, cu celalalt, cu amandoi sau cu niciunul. Din aceste patru variante nu ai cum sa iesi”, sustine Ganciu.
“Pe de alta parte, solutia este aceea ce corespunde fiecarei persoane. Daca stii cine esti, atunci stii si ce ti se potriveste. Ideea absentei solutiei vine din dificultatea alegerii unei dorinte din mai multe”, conchide Claudiu Ganciu.
  • Someone, marţi, 26.08.2014 10:00
    Move on

    90%din femeile care inseala odata, toata viata o sa insele sub diferite scuze bineinteles. Si pentru Cris nu ai cum sa ramai amic cu persoana care ai iubito, daca ramai amic cu ea inseamna ca nu ai iubito.

  • Cris, vineri, 14.12.2012 03:48
    continuare adevarul

    Foarte adevarat ceea ce ai spus to vasile .Am avut o relatie de 3 ani in care am iubit enorm o femeie .Din pacate sau fericire sunt un om care din respect ptr persoana de langa mine nici nu intra in discutie vreo alta femeie .In ziua de azi asta e un defect in loc sa fie o calitate .Ea fost sufletul si viata mea .Ma consider un om bun cu frica de Dumnezeu desi sunt tanar (23 de ani) care traieste dupa anumite principii uitate in ziua de azi .Problema mare in ziua de azi este ca femeile nu apreciaza daca au un barbat onest .corect si muncitor langa ele ,il i-au de fraier daca este bun cu ele .Am ajuns sa urasc situatiile acestea tampite pentru care dupa mine nici nu ar trebui sa fie discutii .Situatii de genul ,sa te fac sa disperi dupa mn ca sa te tin langa mn , sa nu dau 2 bani pe tot efortul tau si pe sacrificiile tale s.a.m.d . M-a adus intr-o stare in care nu as fi crezut ca as ajunge vreodata , am facut-o nesimtita si scroafa in ultima instanta pentru ceea ce mi-a facut , desi am stiut de o vreme buna ca ma mintea doar ca nu recunostea ,nu a avut tupeu sa spuna ca ea s-a plictisit .Lumea cauta persoana potrivita dar cand o gaseste isi bate joc de ea si intr-o perioada de nebunie uita tot ce a trait alaturi de persoana de langa ea si sparge tot ca pe un balon intr-o fractiune de secunda .De aceea imi pun de multe ori intrebarea oare mai merita sa mai tin la altcineva ? Mi-a fost extrem de greu sa ma fac sa inteleg ca nu merita desi toti in jur imi spuneau .A incercat in fel si chip sa ma faca sa ma simt prost , ca eu pierd mai mult ,ca ea nu a gresit cu nimic ,etc . Am incercat sa iert ptr o sansa ca amici dar nu mai pot . Eu am gresit ptr ca m-am enervat dupa atatea tampenii si imi pare ft rau .chiar daca am fost motivat .Dar ea si-a batut joc de sufletul meu si de dragostea aceea nemarginita pe care o aveam ptr ea .Momentan sunt singur , imi fac griji ptr ziua de maine , incerc sa imi ajut parintii pe cat posibil si ma rog la Dumnezeu ptr un viitor mai bun nu doar ptr mine ci ptr toata tara asta care nu mai are un Dumnezeu .Niciodata nu o sa pot intelege persoanele care inseala dar care in acelasi timp spun ca iubesc . Fratilor , nu se stie ce aduce viata maine si doamne bine e cand ai pe cineva langa tine , asa cum e el ...dar e al tau .

  • Gabriela, duminică, 10.07.2011 18:12
    Pentru Boldea Raluca

    Daca e un barbat nu foarte orgolios: Spune-i ! Arata-i cat de rau iti pare, asuma-ti responsabilitatea si suporta consecintele (daca nu poti trai cu vina apasandu-ti sufletul si constiinta). Promite-i ca nu se va mai repeta niciodata, fiindca ti-ai dat seama ca il iubesti mai mult decat orice pe lume (daca este asa). Daca e orgolios: Uita-ti experienta si nu-i spune pentru nimic in lume (daca nu are de unde afla)!! Orgoliul il va face sa te ingradeasca, sa inceapa sa-ti umble in telefon, sa te intrebe cine-i colegul de serviciu care tocmai te-a sunat si ce vrea de la tine sau de ce trebuie sa vorbesti cu el. Orgoliul, de asemenea, il va face sa sufere mai mult gandindu-se ca ti-a oferit totul si cu toate astea l-ai inselat. Se va intreba de ce, care a fost motivul, nu isi va putea da seama, se va ataca cu intrebarea asta. La general: Va suferi. Asta se va intampla in ambele cazuri. Sa afli ca persoana iubita te-a inselat nu e chiar atat de usor. De fapt sa afli e usor, dar nu-i usor sa admiti asta si sa ierti. (Am fost inselata, in caz ca exista intrebarea asta. Am fost inselata si am iertat.) Va avea nevoie de ajutor ca sa treaca peste dezamagire. Va trebui sa-i fii alaturi si sa-i spui intr-una ca il iubesti, ca a fost o singura greseala si de atunci n-ai mai avut pace stiind ca el te iubeste si ti-a fost fidel. Dar oricum ar fi, increderea va fi distrusa pentru totdeauna. Daca vrei sa mai aibe incredere in tine, sa nu sufere, multumeste-te sa stii ca il iubesti si ca iti pare rau pentru ceea ce ai facut (ASTA DACA CHIAR AI DE GAND SA NU MAI FACI ! ). Daca il iubesti sigur 100% si stii sigur 100% ca nu se va mai repeta niciodata, nu-i spune. Va suferi enorm, doar pentru o greseala a ta. // Acum fa ceea ce simti. Asculta-ti intuitia, asculta-ti inima, constiinta. Fa ceea ce simti fara a te gandi la urmari. Chiar daca va suferi tu vei fi libera si vei avea constiinta curata. Acum depinde pe cine iubesti mai mult: pe tine sau pe el. Eu mi-am spus parerea. Poti s-o iei sau s-o lasi aici. Faci ce vrei. Faci ce te ajuta sa te simti in pace cu tine insati sau ce-i mai bine pentru el. Mult noroc.

  • Gabriela, duminică, 10.07.2011 17:44
    Pentru Anemona

    Raul nu se rasplateste tot cu rau. Daca faci ceea ce ai spus in comenariu, mai mult rau iti vei face tie, tot pe tine te va durea mai mult cand vei vedea ca lui poate ca nu-i pasa. Chiar daca are efect si sufera si el, la un moment dat te vei simti prost pentru ceea ce ai facut. Suferinta e mare atunci cand persoana iubita te inseala. Ar trebui sa vorbesti cu el despre asta, sa-i arati ca stii ceea ce face, sa il ierti si sa treci mai departe. Trecutul mai departe nu implica neaparat continuarea casatoriei. Poate implica si un divort, in functie de discutia pe care o ai cu el, de argumentele lui. Nu te injosi la nivelul lui ! Esti femeie si esti mai buna decat el. Barbatii sunt inferiori femeilor din multe puncte de vedere si acesta e unul dintre ele. Barbatii uita de suflet; femeile nu.

  • Gabriela, duminică, 10.07.2011 17:34
    Dragut!

    Mi-a placut exprimarea! "Mai experimentate in amor". "Amor", in comparatie cu "sex"(care suna rece), suna delicat, placut.

  • evi, duminică, 10.07.2011 16:55
    voi insela

    imi pare rau dar trebuie

  • stefania, vineri, 13.05.2011 18:37
    l-am inselat

    buna tuturor, sunt casatorita de putin timp...insa astazi mi-am inselat sotul de ce? pt ca m-a atras cum nimeni altul nu a mai facuto pana in momentul ala si pt ca m-am indragostit de el! imi pare rau si stiu ca Dumnezeu are grija de toate insa atuncvi in momentul ala asa am simtit, eu care mereu eram atat de cerebrala si nu ma lasam du-sa de val uite ca s-a intamplat, cu siguranta nu am scuza mereu am fost cuminte si mi-a placut sa fiu pt un singur barbat si el pt mine..insa viata este imprevizibila si nu stii ce se iveste intre timp. imi iubesc sotul si am sa il iubesc mereu pt ca a fost prima mea dragoste si singura pana astazi. ns ce sfat sa va dau fetelor..insa cateodata e bine sa iti asculti si inima. Lasati-va conduse odata de inima si nu de ratiune!

  • ela, sâmbătă, 12.02.2011 17:17
    nu stiu ce sa fac

    buna si cred ca am sa il insel,pt ca acum cativa m-a inselat si el.efectiv vreau doar sa vad cum e.dar oare e bine?

  • da da, vineri, 10.09.2010 22:03
    voi insela

    buna tuturor,ma tot gandesc in ultima vreme,mi-as insela sotul cu care sunt de 12 ani impreuna avem si copil dar eu sunt tot mai nefericita,am inecercat sa-i vorbesc dar nu asculta nu schimba nimic,e totul monoton ,bine ca el e in spania si eu acasa in romania,dar cand ne vedem odata la cateva luni el doarme,sunt nefericita si totodata intrigata de ideea de a insela ,o voi face cat de curand asa cel putin voi avea o consolare

  • da da, vineri, 10.09.2010 22:02
    voi insela

    buna tuturor,ma tot gandesc in ultima vreme,mi-as insela sotul cu care sunt de 12 ani impreuna avem si copil dar eu sunt tot mai nefericita,am inecercat sa-i vorbesc dar nu asculta nu schimba nimic,e totul monoton ,bine ca el e in spania si eu acasa in romania,dar cand ne vedem odata la cateva luni el doarme,sunt nefericita si totodata intrigata de ideea de a insela ,o voi face cat de curand asa cel putin voi avea o consolare

  • dad, sâmbătă, 03.07.2010 23:12
    iselatà mereu

    mi-am iubit sotul ..dar ma dezamagit si am ajuns la limità..va pot spune ca a trài o viatà in dubii....... mà vrea ori ma lasà... e o suferinta imensà.Suntem"impreuna "de 16 ani si eu nu stiu ce sa fac, avem baiat la liceu si pt el stam impreunà....-EU nu pot sa-l mai iubesc cu adevarat si din dispretul cel simt din partea lui am gresit si eu.. E TRIST DAR ADEVARAT.

  • boldea raluca, duminică, 09.05.2010 12:28
    va rog

    daca mi-am dat seama ca il iubesc dar l-am inselat o singura data ce treb sa fac?suntem casatoriti de 5ani si imi este greu akm,mi-e frica sa nu afle,regret enorm ce am facut

  • carmen_petru, miercuri, 10.02.2010 15:45
    uf barbatii

    Am avut un partener 6 ani si jumatate, si eram, ca si multi dintre prietenii nostrii, sigura ca ne vom casatorii. Chiar incepusem sa discutiile despre data. Dar am aflat ca ma insela. L-am confruntat si a recunoscut. Mi-a zis ca nu o iubeste, dar nici nu a putut sa-mi explice de ce ma insela de mai bine de 4 ani cu ea. Acum vreun an am auzit ca s-a insurat cu o urata. Ce sa mai inteleg? http://stareatimpuluisocial.blogspot.com/

  • zizi, marţi, 07.07.2009 17:34
    insel... din obisnuinta

    E cam trecut subiectul, dar seara trecuta am sarutat si m-am lasat sarutata de un tip pe care il stiu de 3 luni si cu care credeam ca eram amici. Am o relatie la distanta de 1an si jumatate, ne vedem lunar si suntem ultra fericiti impreuna, il iubesc si nu vreau sa ne despartim. Totusi, e a doua oara cand sarut...un altul, in relatiile anterioare se intampla la fel, si niciodata "ei" nu au aflat (eu am intrerupt fiecare relatie anterioara). Faptul ca totul ramane nestiut ma incurajeaza sa nu ma opresc, pentru ca ador senzatia primelor intalniri, primelor plimbari, primelor aventuri. Pana in pat ma mers de doua ori, dupa principiul "what happens in Vegas stays in Vegas". Am un serviciu interesant, calatoresc mult, am prieteni, deci nu duc lipsa de activitati. As vrea sa pot sa fiu fidela, dar ador tentatiile si nu le pot refuza. Ar trebui sa le evit, dar cum???

  • larisaana, vineri, 29.05.2009 23:05
    inselatul....

    asa e mereu.inselam un om bun kre nu merita si suntem bune,dragutze si fidele cu unul kre nu merita!eu nu am inselat niciodata si incep s kred k rau am fc....dar dc insel un baiat si apoi imi dau seama k este un om deosebit?o s am remuscari.asa k mai bn stau cuminte. am obs k acei kre pun foarte mult accent p fidelitate,inseala cel mai mult,au numai vrajeli in cap.feriti-va de ei!

  • mikys, marţi, 12.05.2009 14:47
    de ce inseala femeile?

    cred ca de cele mai multe ori din razbunare iar apoi din curiozitate...o faci pur si simplu,apoi iti dai seama ca totul a fost ok,nu regreti nimic,iar cand esti trista ai la ce sa te gandesti(la ceva frumos,nu?)

  • PSIDESERV GENE, joi, 16.04.2009 18:34
    de ce inseala femeile ?

    Bravo reny21, ai punctat bine Acesta este raspunsul: pentru ca nu mai iubesc. Pot sa va impartasesc din propria experienta, poate ii va fi cuiva de folos.Dupa o prietenie de 6 ani ne-am casatorit. Toate bune si frumoase inca 9 ani cind ...s-a plictisit.

  • reny21, duminică, 12.04.2009 15:41
    depinde de fiecare persoana!

    Eu sunt cu sotul meu de 10 ani, eram o copilita cand l-am cunoscut , la 18 ani am nascut prima fetita, la 20 pe cea de a doua, acum am 24 de ani, si nu a fost moment sa ma gandesc la asta, am trecut prin momente grele dar am rezistat tentatiei...IMI IUBESC SOTUL SI NICIODATA NU L-AS INSELA CHIAR DACA EL AR FACE-O SAU A FACUT-O!

  • nimeni, duminică, 05.04.2009 02:53
    de ce inselam

    am citit mai sus de o persoana ...D-na , gestul nu inseamna tradare , da daca nu ai constientizat viitorul relatiei d-tale de la bun inceput exista divortul , da nu sa inseli barbatul , e pedepsit de sf. biserica , si totusi , te macina remuscarile ,insa totusi cazuri disperate cer masuri disperate , bv dumitale

  • geoy,acelasi necunoscut, duminică, 05.04.2009 02:47
    de ce inselam ....

    se pare ca domnisoara (sau doamna ) de mai sus da un sfat ... sa fim inselati ? de ce ? d-ta ai fost inselata ? si ai meritat-o ? stai sa ghicesc ...NU. nici noi nu meritam asta , doar fiindca prietenul dumitale nu te-a iubit indeajuns ...Multumesc !

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro