Cum arată creierul unei persoane care suferă de depresie
Cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au descoperit că materia albă a creierului are o calitate inferioară în cazul unei persoane care suferă de depresie.
Iată cum influențează acest lucru creierul unei persoane depresive și ce alte informații au făcut publice oamenii de știință!
De ce arată creierul unei persoane care suferă de depresie diferit?
Un nou studiu a dezvăluit o legătură între depresie și structura materiei albe din creier, pe care o utilizăm pentru a procesa emoțiile și gândurile. Cercetarea, realizată de Universitatea din Edinburgh, Scoția, a analizat datele de la un eșantion de 3.461 de persoane, transformând-o în cea mai amplă cercetare de acest fel din istorie.
Oamenii de știință au folosit un proces bazat pe imagistică prin rezonanță magnetică pentru a crea hărți foarte detaliate ale fibrelor din creier. Când au comparat rezultatele de la pacienții cu depresie cu cele ale pacienților sănătoși, cercetătorii și-au dat seama că există diferențe substanțiale în integritatea sau calitatea materiei albe.
Heather Whalley, cel care a condus echipa de cercetători, a declarat că este nevoie urgent ca oamenii să primească tratament pentru depresie, iar înțelegerea în detaliu a mecanismelor sale le-ar putea oferi oamenilor de știință oportunitatea de a dezvolta metode noi și mai eficiente de tratament.
Criza depresiei
Depresia este ca un fel de epidemie în societatea din zilele noastre. Această afecțiune se regăsește la foarte mulți oameni, însă doar o treime din persoanele care suferă de tulburări legate de anxietate primesc tratament. Cercetările precum acest studiu sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității a milioane de vieți prin descoperirea cauzelor fizice ale tulburării.
Studiul vine ca o completare la un număr tot mai mare de cercetări care susțin înțelegerea faptului că depresia este mai degrabă o condiție fizică decât una chimică sau pur psihologică. Acest lucru a instigat o schimbare fundamentală la nivelul modului în care este tratată depresia.
De exemplu, cercetătorii de la UCLA au început să utilizeze impulsuri magnetice pentru anumite părți ale minții care sunt asociate cu depresia, schimbând efectiv modul în care circuitele creierului sunt aranjate, cum comunică între ele.