Cum vom ameliora anxietatea în viitor
Psihologie / 14.08.2017

Este ușor să dai peste nenumărate obstacole și să te stresezi când încerci să le depășești. Aproape jumătate din persoanele care suferă de depresie suferă și de anxietate, iar multe alte persoane au cunoscut anxietatea într-un procent mai mic sau mai mare.

Următoarele metode poate că nu sunt la fel de eficiente ca un terapeut specialist, dar te vor ajuta în viitor să ameliorezi anxietatea și stresul din viața ta.

Prin ce metode vom ameliora anxietatea în viitor?


1. Realitatea virtuală


Realitatea virtuală nu este doar pentru cei care se joacă. Aceasta poate fi folosită ca un instrument pentru reducerea anxietății și a efectelor stresului post traumatic. Prin trimiterea utilizatorilor într-un alt timp și loc într-un mediu virtual, cercetătorii încearcă să trimită pacienții înapoi la scene care le-au declanșat în primul rând anxietatea și temerile. În alte studii clinice, tehnologia realității virtuale este utilizată pentru a recrea un cadru cu un terapeut.

2. Headspace


Meditația este o practică folosită de mii de ani. Istoria sa a fost legată mai ales de practicile religoase, însă formele seculare au devenit din ce în ce mai populare printre modalitățile de relaxare și de reducere a anxietății. Aplicația Headspace a dezvoltat propria tehnică, prin intermediul științei de mindfulness. Mai multe studii au ajuns la concluzia că mindfulness-ul online poate produce rezultate asemănătoare cu cel în persoană. Meditația bazată pe această aplicație nu numai că poate să reducă anxietatea, ci te ajută să te si concentrezi mai bine și să ai un somn liniștit.

3. Muse Headband


În loc de a profita de beneficiile meditației printr-o aplicație interactivă pe un smartphone, o companie încearcă să îi ajute pe suferinzi să reducă anxietatea cu ajutorul unei benzi senzitive de cap. Aceasta folosește senzori care să îl ghideze pe purtător pas cu pas prin programe personalizate de meditație.

4. Deprivarea senzorială


Imaginează-te într-un bazin de tratament complet închis, plutind în apă cu un conținut ridicat de sare. Te-ai relaxat? Acest tratament în rezervorul senzorial folosește o idee destul de simplă: 45-90 de minute în interiorul rezervorului, fără niciun stimul extern. Se spune că tratamentul reduce stresul și anxietatea, permițându-ți să uiți greutățile din viața de zi cu zi, presupunând că nu ești claustrofob.

5. Crioterapia


Crioterapia reprezintă procedeul prin care petreci 3 minute într-o cameră cu temperatura de -151,1 grade Celsius. Acest procedeu nu mai este rezervat doar sportivilor. Se presupune că ajută la arderea caloriilor și că te lasă într-o stare relaxată.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro