Cum să-ți păcălești creierul să învețe tot ce vrei
Multe persoane își amintesc greu anumite lucruri. Studenții vor să își îmbunătățească memoria pentru a învăța mai ușor, iar adulții vor să îndeplinească toate sarcinile pe care le au într-o zi.
Pe scurt, vrem o memorie care să ne ajute să excelăm în viață. Iată cum poți să-ți păcălești creierul să învețe tot ce vrei!Modalități prin care poți să-ți păcălești creierul să învețe tot ce vrei
1. Memoriile condiționate de reflexe
În fiecare secundă a vieții tale, creierul se activează în diferite părți, sub influența lucrurilor pe care le percepi, faci și simți. Creierul retrăiește amintirile activându-se în același fel în care a facut-o prima dată când le-a experimentat. De exemplu, o anumită parte a creierului se activează atunci când asculți o melodie, când experimentezi o emoție puternică în preajma persoanei iubite și așa mai departe. Acest reflex poate să te ajute să-ți păcălești creierul să activeze informația de care ai nevoie. Dacă te pregătești pentru un examen, poți lua un parfum ieftin, pe care nu l-ai mai mirosit niciodată și pe care nu îl asociezi cu nimic. Dă-te cu acest parfum atunci când înveți și fă un duș atunci când termini de învățat, după care te poți culca. Data viitoare când vrei să-ți amintești acele informații pe care le-ai învățat când erai dat cu parfumul, dă-te iar cu acel parfum.
2. Îmbunătățirea percepției
Îmbunătățirea percepției te poate ajuta să-ți îmbunătățești și memoria. Cum poți face acest lucru? Începe prin observarea tuturor detaliilor, cum ar fi semnele, culorile, mirosurile, sunetele. Apoi întreabă-te ce ai văzut, încearcă să treci pe o listă lucrurile pe care le-ai observat și să îți amintești cum erau aranjate sau cum erau pur și simplu. Exersează această practică până când devine o rutină. Perceperea lucrurilor din jurul tău te poate ajuta să îți amintești altfel.
Ulterior, începe să analizezi informațiile. Începe să unești punctele și observă cum se leagă totul. Trebuie să începi să analizezi orice informație nouă și să o corelezi cu ceea ce știi deja. Lucrurile care pot fi grupate sunt mai ușor de amintit. Așa că este important să corelezi informațiile pentru a-ți îmbunătăți memoria.
3. Împărtășirea cunoștințelor
De împărtășirea cunoștințelor tale nu beneficiază doar oamenii din jurul tău, ci și tu. S-a demonstrat că retenția cea mai bună are loc atunci când împărtășești informațiile pe care le știi. Orice ai învăța, încearcă să discuți cu o persoană care crede că este interesant subiectul respectiv.