6 semne că nu te iubești pe tine însăți
Poate ai impresia că totul este în regulă, dar există semne subtile care îți arată că nu te iubești. Viața este prea scurtă pentru a-ți face mereu griji despre ce cred ceilalți. Ai încredere în tine și fii convinsă că poți face orice ți-ai propus.
De ce să-ți irosești viața gândindu-te că nu poți fi la înălțimea așteptărilor celorlalți? Mai bine urmează-ți propriile idealuri și găsește fericirea într-un mod care te reprezintă. Dacă nu te iubești pe tine însăți în primul rând nu ai cum să-i ajuți pe ceilalți sau să te simți mulțumită de ceea ce ai. Nu încerca tot timpul să obții aprobarea celorlalți, ci construiește-ți propriul caracter pentru a fi pregătită să răspunzi oricăror provocări care apar în viața ta.
Nu este util ca fericirea ta să depindă de reacțiile celorlalți pentru că echilibrul tău emoțional va fi precar. Fii atentă la semnele care îți demonstrează că nu te iubești destul și rectifică-le pentru a readuce relaxarea și optimismul în viața ta. Dacă te accepți exact așa cum ești, cu defecte și calități, vei înțelege că ai forța de a realiza orice obiectiv și vei lupta cu multă încredere pentru ceea ce-ți dorești. Înainte de a fi acceptată de ceilalți trebuie să te accepți chiar tu și înainte de a fi iubită de cineva trebuie să începi cu iubirea de sine.
Iată care sunt semnele care îți arată că nu te iubești pe tine însăți:
1. Te lași atrasă constant de persoanele toxice
Dacă observi că fiecare relație pe care ai avut-o s-a rezumat la acțiunile nocive ale partenerului asupra ta și îți dai seama că nu aveai de ce să insiști să fii lângă acea persoană, să știi că persoanele toxice gravitează de obicei spre cele care nu-și acordă suficient respect și iubire de sine. Schimbă-ți standardele și vei vedea că nu se vor apropia de tine atât de ușor. Valorifică afecțiunea reciprocă, sprijinul și respectul din partea celorlalți și vei reuși să-ți creezi un cerc de apropiați compus din persoane sincere, cu o influență pozitivă în viața ta.
2. Îi pui pe ceilalți mai presus decât tine
Poate crezi că este un semn de egoism să ai grijă de tine în primul rând, dar oricât de mult ai ține la ceilalți nu vei avea cum să-i ajuți dacă nu te preocupi mai întâi de felul în care te simți. Vei avea nevoie de multă forță pentru a-i putea sprijini și nu ai cum să faci acest lucru dacă îți neglijezi sănătatea sau aspectul.
3. Renunți prea ușor
Îți faci planuri și le abandonezi foarte ușor? Acest lucru indică faptul că nu ai mare încredere în abilitățile tale. Fii perseverentă și fă tot ce poți pentru a-ți realiza obiectivele. Nu ai niciun motiv să crezi că vei eșua înainte de a da tot ce ai mai bun pentru succes. Chiar dacă nu reușești nu înseamnă că nu trebuie să mai încerci și altă dată. Folosește fiecare eșec drept ocazie de a reevalua contextul și de a învăța să te orientezi mai bine data viitoare.
4. Nu ai grijă de sănătatea ta
Nu te duci la medic decât atunci când te simți deja foarte rău sau poate când te obligă un prieten? Nu este bine deloc pentru că îți poți agrava starea pe termen lung. Trebuie să conștientizezi că ești importantă și că sănătatea ta contează la fel de mult ca și a persoanelor dragi. Mergi la timp la toate consulturile și controalele și arată-ți aprecierea de care ai nevoie prin aceste gesturi simple care îți redau confortul și rezistența de care ai nevoie pentru a avea mereu succes.
5. Te învinuiești de tot ce se întâmplă
Nu este mereu vina ta dacă se întâmplă ceva neplăcut. Gândește-te obiectiv la fiecare situație și conștientizează care sunt factorii care ar fi putut determina rezultatul negativ. Potrivit specialiștilor, este bine să faci o asemenea listă pentru fiecare eveniment care te supără sau care îți provoacă dificultăți. În acest fel vei stopa tendința de învinovățire și vei elimina presiunea și stresul din viața ta. Nu te vei mai gândi constant că vei face un pas greșit care îi va afecta pe ceilalți.
6. Te critici în fiecare zi
Nu ești perfectă și nici nu ai de ce să-ți dorești acest lucru. Tocmai defectele te fac mai interesantă și mai apreciată de prieteni și familie. O fațadă aparent fără defecte va fi mereu una falsă, iar o astfel de imagine proiectată în exterior va ajunge să te streseze foarte mult pentru că nu o poți menține pe termen lung. Lasă să ți se vadă și defectele sau punctele slabe pentru că numai așa vei avea prieteni adevărați și vei putea îndepărta persoanele cu o influență negativă.