5 sfaturi pentru mai multă fericire și mai puțin stres
Psihologie · Autocunoastere / De Maria Ionescu, 16.11.2014

Dacă sosirea anotimpului rece a atras după sine o stare apăsătoare de tristețe și melancolie sau dacă tot ce îți dorești este să găsești căile potrivite pentru a fi mai fericită zi de zi, află că nu trebuie să muți munții din loc: ia aminte la următoarele 5 sfaturi care te vor ajuta să ai parte de mai multă bucurie și mai puțin stres!

1. Nu face din fericire un scop în sine

Cea mai sigură cale de a fi nefericită este să îți propui să fii mereu fericită! Fericirea este o stare trecătoare, o senzație sublimă care nu poate exista decât prin comparație cu momentele de tristețe, deznădejde, supărare.

Concentrându-te pe nevoia de a fi fericită, riști să devii prea aspră cu tine însăți și să uiți să te bucuri de clipa prezentă și de cei din jurul tău, sabotându-ți astfel șansele de a avea momente, chiar și trecătoare, de fericire.


2. Fă mișcare în mod regulat

Poate că te-ai săturat să tot primești acest sfat, însă este cât se poate de adevărat: mișcarea face minuni! Și vorbim aici despre exercițiile fizice practicate în mod regulat. Pe lângă faptul că îți va oferi o senzație de împlinire, mișcarea ajută la eliberarea de endorfine, acele substanțe care te binedispun și te scapă de stres în doi pași și trei mișcări!

Partea și mai grozavă este că beneficiile sportului nu sunt doar de moment, ci pe termen lung. Astfel, dacă o transformi într-un obicei, mișcarea îți va schimba întreaga viață în bine!


3. Construiește-ți relații sociale solide

Omul este o ființă socială care are nevoie de legături strânse, autentice, iubitoare, cu cei din jurul său. Studiile au demonstrat-o în repetate rânduri că oamenii care se bucură de prietenii adevărate, de familii afectuoase etc. sunt mai sănătoși, mai fericiți și au o speranță mai mare de viață decât aceia singuratici.

Investește în relații autentice, sincere, care să îți ofere acele sentimente prețioase de satisfacție și împlinire ce contribuie concret la fericirea de zi cu zi. Și nu uita: atingerile sunt vitale, astfel că nu ezita să îi îmbrățișezi pe cei dragi ori de câte ori ai ocazia!


4. Lasă-te devorată de o pasiune

O pasiune benefică, mai exact. Alocă timpul necesar dezvoltării și/sau întreținerii unei pasiuni - adică unei activități în care vrei și poți să te implici 100%, din toată inima. Ideală este o activitate care nu numai că îți face plăcere, dar te și provoacă în permanență, ajutându-te să evoluezi și, deci, să te simți împlinită și fericită.

Propune-ți să înveți o nouă limbă străină sau să cânți la un instrument, fă-ți un plan concret de evoluție în cariera pe care o iubești și urmează-l pas cu pas etc. Important este să găsești acel Ceva în care poți să crezi din tot sufletul și în care să te cufunzi pe de-a-ntregul, uitând, măcar preț de câteva minute sau ore, de tine și de toate problemele care te apasă.


5. Prefă-te până când reușesti

O vorbă englezească spune "fake it 'till you make it". Adică prefă-te până când chiar îți iese! Te simți abătută, tristă, descurajată? Forțează-te să zâmbești, chiar dacă este ultimul lucru pe care îți dorești să îl faci - creierul tău va înregistra mesajul pozitiv, chiar dacă fals, și îl va transforma apoi într-unul real!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro