3 calități unice pe care le ai dacă plângi des
Plângi ușor și ți s-a spus mereu că este un semn de slăbiciune? Nu încerca să-ți oprești lacrimile și nici nu te simți prost. Plânsul nu semnalează inferioritatea, ci relevă calități aparte pe care le ai.
Încă din copilărie plângi foarte ușor, nu numai când se întâmplă ceva trist, dar și când te emoționează ceva sau ești fericită? Este posibil să fi devenit uneori obiectul glumelor, dar să știi că plânsul nu este un defect și nici ceva de care trebuie să te rușinezi. Poate că plângi în momente în care ai prefera să fii perfect calmă sau te emoționează foarte mult filmele și cărțile pe care le citești, dar nu ai de ce să te gândești că acest lucru te face mai puțin rezistentă sau mai vulnerabilă în fața vieții.
Persoanele emotive încearcă de obicei să ascundă felul în care se simt, dar exprimarea sentimentelor sau a reacțiilor spontane prin intermediul lacrimilor nu este un lucru negativ.
Iată ce calități ai dacă plângi des:
1. Ești curajoasă
Există foarte multe lucruri care ți-ar putea provoca lacrimile, printre cele mai grave fiind pierderea unei persoane dragi sau o boală într-un stadiu avansat. De obicei, însă, motivele pentru care plângem nu sunt atât de grave, ci lucrurile minore declanșează mult mai des această reacție. Poate că personajul tău preferat dintr-un film a dispărut sau ai avut o zi foarte dificilă și ai senzația că nu mai reziști. Din păcate multe persoane evită să se confrunte direct cu propriile sentimente. Au impresia că dorința de a plânge nu este justificată și țin emoțiile ascunse, ignorându-le. Este nevoie de mult curaj pentru a exprima felul în care te simți. Astfel, vei avea nevoie de mai multă încredere în tine pentru a plânge decât pentru a afișa o imagine falsă de calm și relaxare.
2. Faci față stresului în mod eficient
Deși există multe momente fericite care te fac să zâmbești vei avea parte și de stres, supărare și emoții negative. Tristețea, furia, teama și îngrijorarea te pot înconjura în fiecare zi, periclitându-ți speranța și optimismul. Unele persoane se simt neajutorate și fără speranță și în loc să înfrunte felul în care se simt preferă să ascundă ceea ce le face să sufere, sperând că totul va dispărea de la sine. Din păcate această soluție nu funcționează și va periclita echilibrul emoțional pe termen lung.
Potrivit psihologilor, cea mai utilă metodă pentru a anihila aceste emoții negative este să-ți permiți să le simți. Nu le ascunde într-un colț al minții, ci lasă lacrimile să te ajute să-ți revii. Plânsul este o modalitate eficientă de reducere a stresului și a tristeții.
3. Ai încredere în forțele proprii
Nimeni nu este perfect. Chiar și persoanele foarte încrezătoare în forțele lor vor avea parte de momente în care nu sunt sigure de ceea ce trebuie să facă. Problema este că în general se dorește păstrarea aparențelor. Vrem să fim aceptați în societate, să avem prieteni și relații care ne completează fericirea. Cu toate acestea, evitarea constantă a plânsului și a exprimării libere a emoțiilor în fața celorlalți denotă nesiguranța și teama de respingere. Unul dintre principalele lucruri care sunt eliminate când se creează o fațadă artificială este plânsul. Totuși, este un lucru natural care ni se întâmplă tuturor la un moment dat.
Dacă nu te temi să plângi în fața celorlalți înseamnă că ai suficientă încredere în tine pentru a arăta că poți fi vulnerabilă uneori, dar că nu vei renunța. Nu te preocupă foarte mult ce ar putea gândi ceilalți despre lacrimile tale și nici nu ai de ce să-ți faci griji. Când plângi creezi o legătură între tine și persoanele din jurul tău. Le arăți că nu ești perfectă și că nici nu încerci să le convingi că ești superioară, ci că vă puteți sprijini reciproc pentru a reuși.
Dacă plângi des să știi că ești unică și ai o personalitate aparte. Lacrimile nu te fac să fii mereu tristă, ci te pot elibera de lucrurile negative pentru a putea să-ți realizezi dorințele și a te redescoperi în fiecare zi.