37
Colecția Dior haute couture, inspirată de cele mai vechi cărți de tarot din lume. 30 de imagini spectaculoase
Modă · Moda de la A la Z / 27.01.2021

Misterul și magia tarotului au fost inspirația din spatele noii colecții haute couture Dior pentru sezonul primăvară-vară 2021.

Directorul artistic Maria Grazia Chiuri s-a folosit de tema cărților de tarot pentru a crea ținute ce par desprinse din tablouri vechi de sute de ani.

Colecția completă, numită „Le Château du Tarot” - „Castelul Tarotului”, include rochii, bijuterii și accesorii de păr din perle, pantofi și topuri inspirate de personajele cărților de tarot Visconti-Sforza, unele dintre cele mai vechi cărți de tarot care s-au păstrat până în prezent, datând din secolul al XV-lea, fiind descoperite în Milano, Italia.

Pentru colecția primăvară-vară 2021, Dior continuă tema rochiilor din organza și adaugă topuri acoperite cu ilustrații elaborate create de artistul Pietro Ruffo.

Citește și: Cele mai scumpe 6 rochii de mireasă purtate la nunțile regale


Sunt prezente rochiile cu siluetă imperială, dar și cape în stil papal, jachete din catifea neagră sau costume cu o croială adrogină, formate din top și pantaloni decorate cu broderii complexe.

Lansarea colecției a fost marcată prin publicarea unui filmuleț de 15 minute în care viziunea creatoarei de modă Maria Grazia Chiuri este transpusă în realitate. Video-ul a fost regizat de Matteo Garrone și a fost filmat într-un castel din Toscana. La scurt timp după publicare, clipul a strâns peste un milion de vizualizari pe pagina de Instagram Dior.


Foto: Hepta

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro