Preferinţele vestimentare diferă mult de la o persoană la alta. Dar există câteva reguli de bază prin care te asiguri că ai mereu ţinute impecabile.
Descoperă câteva greşeli pe care ar trebui să le eviţi.
Prea mult glitter
Glitterul, paietele, cristalele şi alte elemente strălucitoare nu au ce căuta în ţinutele tale de zi. Păstrează strălucirea pentru piesele vestimentare de seară sau pentru ţinutele de petrecere.
Haine şi accesorii contrafăcute
Replicile, adesea nereuşite ale brandurilor celebre nu te vor ajuta deloc să pari mai cool, ci din contră. Evită să porţi replici ale unor haine sau accesorii celebre. Este de preferat să alegi un produs care nu aparţine unui brand faimos decât să alegi unul contrafăcut.
Asocieri greşite de printuri
Dacă nu ştii cum să asortezi hainele şi accesoriile cu diferite tipuri de printuri, atunci mai bine nu le combina. De exemplu, bulinele polka şi dungile nu vor arăta niciodată bine împreună. Imprimeurile florale, cele geometrice sau altfel de modele complicate este de preferat să fie asociate cu haine într-o singură culoare, pentru a fi cel mai bine puse în evidenţă.
Pantofii albi cu toc
De mulţi ani, pantofii albi cu toc au căzut în "dizgraţie". Cu excepţia espadrilelor şi a pantofilor sport albi, care sunt piese de bază în orice garderobă, panofii albi cu toc ar trebui evitaţi. Înlocuieşte-i cu pantofii nude, care se potrivesc cu absolut orice ţinută.
Cumpără produse de calitate sau nu mai cumpăra deloc
Unele materiale sunt scumpe cu un motiv. Sunt dificil de realizat şi se găsesc în cantitate limitată. Iar dacă nu îţi permiţi să le cumperi, atunci nu cumpăra nici variantele mai ieftine. De exemplu, imitaţia de dantelă din poliester nu va semăna deloc cu dantela autentică. Iar o haină din vinilin nu va arăta niciodată precum una din piele naturală purtată pentru aceeaşi perioadă de timp.
Culorile neon
Nuanţele neon nu au o reputaţie prea bună. Iar motivul este simplu: îţi va fi dificil să creezi o ţinută stylish în jurul unei astfel de culori, care este mai potrivită pentru petreceri în club sau echipamente sportive. Optează pntru tonuri ceva mai discrete, care sunt mai simplu de purtat şi asortat.
Bijuterii de proastă calitate
Decât să porţi gablonţuri care au un aspect ieftin, atunci nu mai purta deloc astfel de accesorii. Bijuteriile şi accesoriile pot să completeze impecabil o ţinută, dar la fel de uşor o şi pot distruge. Iar calitatea este mai importantă decât cantitaea în acest caz. Este de preferat să ai câteva bijuterii de calitate excelentă decât multe şi de calitate slabă.
Pantofii incomozi
Tocurile te fac să te simţi sexy şi să ai mai multă încredere în tine. Dar nu ar trebui sub nicio formă să porţi pantofi incomozi. Aceştia îţi afectează mersul şi te fac să arăţi bizar. Evită modelele cu toc prea înalt, cu platformă instabilă, înaltă şi subţire.
Mărimea nepotrivită
Îţi cumperi haine cu un număr mai mic, în care încapi cam greu, cu gândul că vei slăbi şi îţi vor veni perfect apoi? Este o greşeală pe care o fac multe femei. Ar trebui să-ţi cumperi numai haine de mărimea ta, care ţi se potrivesc foarte bine încă din cabina de probă. Poţi să modifici lungimea şi să retuşezi mici detalii, dar o haină cu o măsură prea mică nu poate fi remediată.
Lenjeria vizibilă
Lenjeria intimă trebuie să fie întotdeauna ascunsă, niciodată la vedere. Sutienul nu ar trebui să ţi se vadă prin cămaşă, nici slipii în jurul taliei. Chiar dacă anumite trenduri încep să pună accent pe lenjeria la vedere, în special pe sutienul care să se vadă pe sub topuri sau rochii, este destul de dificil să obţii un astfel de stil impecabil fără ajutorul unui stilist.