Ana Wagner - "Pozitivul acestui eveniment este benefic pentru toata lumea"
Modă · Features / 08.12.2009

Designerul a acceptat invitatia celor de la Salvati Copiii si, "coborandu-si" talentul de pe podiumul de moda, a realizat un brad de Craciun, asa cum il vede ea.

Designerul a acceptat invitatia celor de la Salvati Copiii si, "coborandu-si" talentul de pe podiumul de moda, a realizat un brad de Craciun, asa cum il vede ea. In exclusivitate pentru Eva.ro, Ana Wagner a declarat care este povestea operei sale, dar si care a fost motivul pentru care a acceptat.

Care este povestea bradutului pe care l-ati creat? Il puteti descrie in cateva cuvinte?

Globurile de portelan pictate manual sunt incadrate intr-o rama pretioasa de influenta baroca. Fiecare piesa din acest tablou este lucrat separat cu multa migala si reprezinta un unicat (cu aplicatie de aur pur).  Aceste obiecte merita sa fie ridicate la rang de lucrare de arta pentru ca ele trec exact prin acelasi proces de elaborare ca si un tablou pictat in ulei de exemplu.


Mai intai se cer a fi facute schite pregatitoare, apoi se picteaza fiecare piesa in parte cu foarte multa grija si exactitate, iar apoi se ard la 900 de grade.

Ele spun povestea Craciunului in care o fetita si un baiat sunt personaje principale.

Ce anume il poate indemna pe un om sa participe la astfel de evenimente?

Cred ca un mic gest din partea unui artist in scop umanitar este ceva care da un sentiment bun atat creatorului, cat si celor care sunt ajutati. Deci pozitivul acestui eveniment este benefic pentru toata lumea.


Cum ati intrat in aceasta echipa minunata care face aceste lucruri deosebite?

Ne-am dorit foarte mult sa participam si noi la acest eveniment care este deja notoriu pentru actiunile sale in lume si iata ca dorinta ne-a fost implinita prin a fi invitate in mod special ca sa participam.

Nu va e teama ca se va spune ca ati participat la acest eveniment pentru imagine?

Nu.

I-ati intalnit pe acesti copii. Ce le-ati spus?

Deja am intalnit la conferinta de presa o parte dintre acesti copii. Am avut discutii naturale, pline de umor. A-i trata ca pe orice copil normal din aceasta societate, mi se pare cel mai bun lucru pe care-l putem face.


Forma de ajutor pe care a gasit-o fundatia Salvati Copiii, in care suntem si noi implicati, ni se pare un mod elegant si plin de sentimente bune si de-o parte si de cealalta.

Ce credeti ca-l poate face fericit pe un copil care are asemenea probleme?

Dragostea.

Din punctul dumneavoastra de vedere, cine credeti ca ar trebui sa se zbata si cum, pentru reducerea numarului de situatii de acest gen, situatii in care se gasesc acesti copii sarmani?

Credem ca aceasta este una din problemele cele mai grave care apasa Romania. Lipsa educatiei, saracia si lipsa speciala a statului pentru acest tip de cazuri. Statul este cel care ar trebui sa se ocupe in primul rand si apoi noi toti, asa cum incercam sa si facem de aceasta data.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro