Tot ce trebuie să știi despre laptele matern
Mama și copilul / 05.10.2017

Indiferent dacă ești mamă pentru prima dată sau ai mai avut copii înainte, este aproape imposibil să deții toate informațiile despre laptele matern. Mai jos, poți găsi câteva răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de laptele matern - când începi să-l produci, din ce este făcut, cum îl acceptă copilul și altele.

Ce ar trebui să stii despre laptele matern?


În primul rând, cum este produs laptele matern? Laptele nutritiv din sânii mamei apare la câteva ore sau zile după nașterea bebelușului. Acest lucru te ajută să îl familiarizezi pe cel mic cu laptele de la începutul vieții sale. Însă de ce este special laptele matern? Acesta este un lapte produs exclusiv pentru copilul tău. Este plin de ingrediente nutritive. Are proprietăți antibacteriene și rezistente la boli, deci nu este greșit să spui că acest lapte este nectarul nou-născutului.


Laptele matern are o culoare galbenă și este mult mai gros. La unele femei, acesta poate avea aceeași textură ca apa și nu este nicio problemă.

Inițial, laptele matern curge încet. Acest lucru se datorează faptului că bebelușul trebuie să se obișnuiască cu procesul. Copilul învață să țină mamelonul mamei, să îl muște cu buzele și apoi să sugă laptele, în timp ce învață cum să respire în timpul meselor.

Cum se simt sânii după ce începi să produci lapte matern?


La aproximativ 3-4 zile după ce mama începe să alăpteze copilul, sânii încep să se simtă mai ușori. Acesta este un simptom important, care arată că volumul de lapte se schimbă, iar laptele matern devine acum ca laptele normal. La unele femei, acest proces de transformare al laptelui poate dura mai mult până să devină normal. Dar nu e nevoie să te panichezi, deoarece este un proces natural și are loc diferit pentru fiecare mamă în parte, în momente diferite.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro