Cum se transformă corpul unei femei în sarcină. Ce e normal și ce nu
Orice femeie se așteaptă ca în sarcină să îi crească burtica, aceasta fiind principala modificare a corpului. Normală, de altfel. Însă nu este și singura. Mai sunt și altele, doar că nu toate sunt normale.
Material realizat de Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitateGrețurile matinale
Specifice primului trimestru, grețurile matinale (care de altfel pot să apară în orice moment al zilei) sunt provocate de modificările hormonale și, de obicei, se diminuează sau dispar din al doilea trimestru.
Ce nu este normal: greață severă, constantă și/sau vărsături de mai multe ori pe zi, în fiecare zi.
Creșterea în volum a sânilor
Sânii unei femei însărcinate se măresc în volum, iar pe măsură ce se apropie de naștere modificările hormonale îi fac să devină și mai mari, pregătindu-se pentru alăptare. În al treilea trimestru, aceștia pot să secrete colostru (primul lapte pe care îl produc), un lichid gros, gălbui, care conține anticorpii ce îl vor proteja pe nou născut de infectii.
Ce nu este normal: orice descărcare a mamelonului care nu e colostru, modificări ale aspectului pielii. Citește continuarea pe Kudika.ro