Care sunt simptomele săptămânii 31 de sarcină
În săptămâna 31 de sarcină, simțurile bebelușului sunt deja funcționale. Ești entuziasmată să îți cunoști copilul.
Mai sunt doar câteva săptămâni de așteptare. Va fi o mini versiune a ta sau va arăta ca partenerul? Este important să gestionezi simptomele sarcinii săptămânii 31. Iată care sunt acestea!
Simptomele săptămânii 31 de sarcină
În săptămâna 31 a sarcinii, probabil că încă te ocupi de sarcinile zilnice normale. Te îmbraci singură, te plimbi și chiar ai relații intime. Cât timp te lasă doctorul, nu ar trebui să îți faci griji. Mai târziu însă, relațiile intime pot induce travaliul.
Probabil că preferi să stai liniștită și să fii răsfățată, dar încă poți face lucrurile pe care le făceai în mod normal în fiecare zi. Este important să faci și exerciții, deoarece acestea te pot ajuta să îți menții greutatea și condiția fizică a corpului pentru naștere. Până acum, s-ar putea să fi câștigat 9-12 kilograme. Continuă să menții starea de sănătate a organismului și evită să te expui la medii care îți pot face rău. Urmează planurile dietetice ale medicului tău. Dacă sunt diagnosticate complicații cum ar fi preeclampsia sau probleme cu placenta, asigură-te că ții cont de ceea ce ți-a spus doctorul, pentru a evita inducerea travaliului.
Simptomele săptămânii 31 de sarcină
Hormonii, nivelul crescut al sângelui și burtica în creștere sunt adesea cauza simptomelor sarcinii la 31 de săptămâni. Mai ai aproximativ șapte săptămâni până când bebelușul este complet dezvoltat și aproximativ nouă săptămâni până la naștere. Dacă observi simptome noi, spune-i doctorului tău pentru a putea exclude orice complicații asociate.
Contracții Braxton Hicks
Stomacul tău care se încordează din când în când te poate face să crezi că ai contracții, dar nu ai. Braxton Hicks sau contracțiile care indică un travaliu fals sunt ușoare, neregulate și nu cresc în intensitate sau frecvență. Sunt puțin dureroase și, în mod ideal, dispar atunci când îți schimbi poziția. Dacă simți că aceste contracții cresc în intensitate sau în durată sau că devin regulate și rămâi fără respirație după ele, contactează-ți imediat doctorul.
Scurgeri de lapte matern
În funcție de nivelul hormonilor, este posibil să vezi un fluid care curge din sânii tăi. Însă nu este un semnal de alarmă. Apelează la ajutorul sutienelor speciale pentru a le oferi sânilor tăi sprijinul de care au nevoie.
Probleme cu somnul, dureri
Creșterea burticii tale este motivul multor dureri și al problemelor cu somnul din timpul nopții. În al treilea trimestru al sarcinii este crucial să dormi pe o parte și să folosești perne pentru sarcină sau orice tip de perne care te ajută să stai confortabi. Grijile nu te ajută să dormi. Meditația, laptele cald înainte de culcare și exercițiile cu un impact scăzut pentru sarcină te pot ajuta în schimb să adormi mai repede.
Dacă ești mai neîndemânatică decât de obicei, este vorba despre hormonul sarcinii, relaxin, care joacă un rol și în durerile sarcinii. Relaxin ajută la relaxarea ligamentelor și articulațiilor în vederea nașterii. Adu-ți mereu aminte să îți asculți corpul.
Inflamație
Corpul tău încă produce și distribuie mai mult sânge, cauzând o creștere a fluidelor corporale. Atunci când fluidele se acumulează în țesuturile tale, este posibil să te trezești cu gleznele, picioarele și mâinile umflate. S-ar putea să ai și secreții vaginale mai multe, probleme cu vederea, varice, hemoroizi, nas înfundat și sângerări ale gingiilor.
Probleme cu respirația și urinări frecvente
Pântecele crescut deja îți îngrămădește plămânii, oferindu-ți mai puțin loc pentru a respira adânc, cauzând astfel dificultăți de respirație. Având în vedere că uterul pune presiune și pe vezica urinară, va trebui să mergi mai des la baie. Este important să golești vezica frecvent, dacă vrei să nu ai mici accidente atunci când tușești sau strănuți.