Notele nu reflectă valoarea copiilor noştri
Mama și copilul · Ieșirea din autism / 15.06.2020

Nu a fost un an uşor nici pentru David, nici pentru noi. David a intrat toamna trecută într-a cincea. E o şcoală cu oameni care înţeleg că locul copiilor ca el e printre cei tipici.

Clasa a 5-a e grea pentru orice copil. În plus, eram şi eu tare descurajată, bănuiam că şocul trecerii la mai multe persoane la care să se raporteze - profesorii, adică - va cauza probleme comportamentale.
 
 
 
A muncit zi de zi de când e acasă. Însă începuse să se simtă puţin rău în unele zile, ne-am dat seama că va urma o intervenţie chirrugicală şi m-am rugat să nu se agraveze pentru că spitalele erau dedicate strict covid sau urgenţelor. 
L-am operat înainte de finalul anului şcolar, cum s-a redeschis spitalul de copii. Mi-era frică să nu ne incuie iar guvernaţii şi să arunce cheia, în timp ce ei petrec la locul de muncă cu ţigări şi whiskey şi fără măşti. 
 
 

Anul şcolar s-a încheiat, iar David a terminat cu 9.12.


 
E o mare performanţă pentru el. Sunt tare mândră că a reuşit să ajungă aici. Nu trebuie să fie primul. Oricum, mereu e cineva mai bun ca noi, iar notele chiar nu reflectă valoarea sufletească a copiilor noştri. Împortanţa lor ca fiinţe umane nu depinde de notele pe care le primesc la şcoală.
 
În plus, ei nu există ca să avem noi cu ce ne lăuda, să ne împlinească pe noi. Nouă, părinţilor, în schimb, ni s-a dat misiunea de a face din ei oameni buni. Nimic altceva nu contează. 
 
 
Vara asta, eu plănuiesc să îl încurajez să citească mai mult, dar şi să stea mai mult afară. Face şi un curs de programare pentru copii, care îi place foarte mult. Îmi pare că e destul de perspicace şi pare că se descurcă bine. Visez să mergem undeva, măcar noi doi, însă unde să te încumetezi să mergi? Eu am senzaţia că vor să ne închidă din nou în case vara asta. 
 
Aşa că trebuie să ne gândim bine ce alegeri facem vara aceasta pentru că tare mi-ar plăcea ca David să aibă o vacanţă anul acestă, să rămână cu amintiri frumoase. Va avea nevoie de ele  când va fi adult.
 
Ne puteți urmări și pe pagina de Facebook ”Ieșirea din autism” 


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro