Ce trebuie să-l înveți pe copilul tău dacă se pierde de tine
Mama și copilul · Copii / 24.07.2017

Pierderea unui copil reprezintă unul dintre cele mai mari coșmaruri ale oricărui părinte. O statistică din Statele Unite ne spune că un copil se pierde de părinții săi la fiecare 40 de secunde. Având în vedere că cifrele sunt atât de alarmante, iată câteva trucuri pe care i le poți spune copilului tău în caz că se pierde de tine!

Sfaturi pe care să i le dai copilului tău dacă se pierde de tine


1. Stai pe loc!


Deși majoritatea informațiilor sunt date copiilor cu vârsta de cel puțin 5 ani, nu este niciodată prea devreme pentru a-l învăța pe cel mic acest lucru, mai ales dacă abordezi subiectul într-un mod adecvat din punct de vedere al dezvoltării copilului. Cu toate că preșcolarii nu se joacă de obicei afară, aceștia au nevoie de informații clare despre ce să facă în cazul în care se pierd de părinții lor. Părinții își învață copiii să nu meargă niciodată cu un străin, însă cei mici cred că un străin este reprezentat de o persoană înfricoșătoare sau rea, așa că cineva care pare prietenos s-ar putea să nu fie văzut ca o amenințare reală. În schimb, ar trebui să-l înveți pe cel mic să nu meargă niciodată cu cineva fără a-ți cere permisiunea. Este un sfat clar și ușor de înțeles.

2. Învață-l să-ți spună pe nume!


Dacă piticul tău strigă "mami", s-ar putea să fie dificil să-i distingi vocea printre cele ale altor copii care își cheamă mamele. Preșcolarii ar trebui să învețe numele și prenumele părinților lor sau ale persoanelor care au grijă de ei. Trebuie să repeți aceste informații cu copiii tăi până când le învață. Iar dacă se pierd vreodată, pot spune care este numele părinților.

3. Învață-l să ceară ajutorul altei mame!


Dacă cel mic se pierde de tine, rămâne pe loc și te strigă pe nume, iar tu nu te întorci, următorul pas este să ceară ajutor. Acesta este un alt motiv pentru care nu îi poți cere celui mic să nu vorbească cu străinii. Copiii la o vârstă fragedă ar trebui să-i ceară ajutorul altei mame. Copiii mai mari pot învăța să ceară ajutorul polițiștilor, dar cei mici nu pot distinge încă uniformele. Statistic vorbind, o mamă cu copii reprezintă cea mai sigură alternativă pentru copilul tău. În general, femeile vor sacrifica mai mult timp pentru a-ți ajuta copilul, din cauza faptului că bărbații se tem că vor fi văzuți ca răpitori.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro