De ce plâng bebelușii noaptea?
Mama și copilul · Bebeluși / 24.09.2017

Un copil care plânge pe tot parcursul nopții poate fi obositor și frustrant pentru părinți. Însă trebuie să fii conștientă că plânsul este modul în care copilul tău își comunică nevoile sau îți cere ajutorul.

De aceea, bebelușii încetează să plângă atunci când îi calmezi. Cu toate acestea, în cazul în care copilul tău nu răspunde la eforturile tale de a-l calma, poate exista o altă problemă. Te întrebi de ce plâng bebelușii noaptea? Este un lucru normal. Cel mic poate încerca să îți spună că îi este foame, cald, frig, umed, incomod sau pur și simplu s-a plictisit. Iată cum explică experții aceste lucruri!

Motivele pentru care plâng bebelușii noaptea

1. Foame

Dacă înveți să recunoști sunetele pe care cel mic le face atunci când îi este foame, te ajută să îl hrănești la timp și să nu lași foamea bebelușului să ajungă în faza plânsului. Semnalele de foame pe care trebuie să le observi la nou-născuți sunt agitația și punerea mâinii la gură.


2. Dureri de stomac sau colici

Problemele cu burtica pot cauza multe plânsete. Dacă piticul tău plânge imediat după ce a fost hrănit, poate avea probleme legate de stomac. Programează o consultație la medic, pentru a afla dacă este vreo afecțiune care îl supără pe cel mic și la ce tratament poți apela.

3. Un scutec murdar

Unii bebeluși nu au probleme cu un scutec murdar, pe când alții nu îl pot tolera deloc și izbucnesc în plâns, cerându-le părinților să-l schimbe.

4. Oboseală


Deși ți s-ar părea normal ca un bebeluș obosit să adoarmă imediat, lucrurile nu stau chiar așa. În loc să meargă instant la somn, un copil s-ar putea agita și plânge atunci când este prea extenuat.

5. Temperaturi extreme

Dacă un bebeluș nu se simte confortabil cu temperatura camerei în care se află, acesta poate recurge la plâns. Bebelușii preferă căldura, dar dacă este prea cald pentru ei, se vor asigura că știi acest detalii. Cu toate acestea, bebelușii plâng mai tare atunci când le este frig în comparație cu momentele în care le este prea cald.


6. Dureri de dinți

Creșterea dinților poate fi un proces dureros pentru un bebelus. Acesta trebuie să sufere dureri extreme de fiecare dată când un dinte împinge în gingiile delicate ale celui mic. Iar acest proces îi poate determina pe cei mici să plângă de durere. Încearcă să palpezi gingiile bebelușului cu degetul. Este posibil să simți porțiuni mai tari, ceea ce înseamnă că trebuie să îi iasă dinții.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro