Supa de cartofi si branza
Aceasta supa fara gluten este ideala pentru perioada postului sau pentru orice alta situatie in care doresti sa eviti intr-o mai mare masura produsele de origine animala. Este o reteta excelenta si pentru persoanele lacto-vegetariene, fiind extrem de savuroasa, o combinatie inedita intre legumele pline de vitamine si aroma specifica branzei cheddar. Incearca aceasta reteta si sigur nu vei regreta!
Ingrediente si cantitati pentru 8 portii:
3 cartofi mari, decojiti si taiati cuburi;
1/2 ceapa medie, tocata;
1/4 ardei gras rosu mare, tocat;
1 lingura unt;
1 l apa;
250 ml lapte degresat;
2 lingurite patrunjel uscat sau 2 linguri patrunjel proaspat, tocat;
1/4 lingurita cimbru;
125 grame branza cheddar, taiata cuburi;
sare, piper negru si paprika, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Intr-o cratita, prepara un sote din ceapa si ardei rosu - lasa legumele la fiert, in unt, timp de 1 minut.
2. Adauga cartofii si amesteca in continuu.
3. Adauga 1/4 lingurita sare si amesteca din nou.
4. Adauga 500 ml apa peste compozitie.
5. Lasa compozitia la fiert pe foc mic, pana cand cartofii se inmoaie.
6. Striveste cartofii pana obtii un piure.
7. Adauga compozitiei restul de 500 ml apa si laptele, apoi lasa cratita pe foc cateva minute in plus.
8. La final, adauga cubuletele de branza cheddar si patrunjelul, pentru ornat.
9. Lasa vasul pe foc pana cand branza se topeste.