Supa chinezeasca de porumb
Este una dintre cele mai populare supe chinezesti si poate fi servita in mai multe variante. Baza acestei supe: oul si porumbul. O gasesti in restaurantele chinezesti...
Este una dintre cele mai populare supe chinezesti si poate fi servita in mai multe variante. Baza acestei supe: oul si porumbul. O gasesti in restaurantele chinezesti sub numele de "egg drop soup" si este o supa dulce.Ingrediente: trei pulpe de pui, un morcov, doua cepe, doua cutii cu boabe fierte de porumb, o cutie mica de mazare, un ardei rosu (eventual iute), 4 oua, o legatura de ceapa verde, 4 linguri cu zahar brun, o lingura cu malai, doua linguri de faina alba, sare, piper, o lingura de otet balsamic, ulei de porumb.
Preparare:
Taie pulpele de pui in doua, elimina pielea si pune-le la fiert cu trei litri de apa, ceapa si morcovul intregi. Aduna bine spuma. Cand carnea a fiert, scoate-o din supa. Strecoara zeama, arunca ceapa si pastreaza morcovul.
Scoate carnea de pe os si tai-o in bucatele mici si adauga-le in supa strecurata. Potriveste gustul de sare si pune piper. Pune supa din nou pe foc, iar cand fierbe, adauga boabele de porumb si pe cele de mazare, dupa ce le-ai trecut sub un jet de apa si lasa totul sa fiarba impreuna la foc mic, 15 minute.
In timpul acesta, toaca ardeiul bucatele si caleste-l in putin ulei (foarte potrivit cel de porumb), apoi stinge-l cu o lingura de otet balsamic. Toaca foarte marunt ceapa verde. Adauga ardeiul calit si ceapa cruda in supa de porumb. Taie morcovul fiert in felii si adauga-l in supa.
Amesteca faina de porumb cu faina alba si cu zaharul. Omogenizeaza totul cu apa, pana devine de consistenta unei smantani subtiri. Adauga in supa care clocoteste incet amestecul de faini cu zahar si amesteca incet in supa. Lasa-o sa fiarba cateva minute la foc mic si da-o deoparte.
Intr-un castron, amesteca ouale (nu le bate ca sa nu faca spuma), apoi adauga-le in supa data deoparte. Serveste supa fierbinte.