Cum sa-ti gatesti pui la cuptor
Reţete · Sfaturi / 09.08.2002

Pui la cuptor poate ca stie sa gateasca toata lumea si, desi e delicios,parca nu strica sa mai schimbam din cand in cand reteta. De aceea,va propunem pui la cuptor dupa o reteta din gastronomia internationala.

Ingrediente: 1 pui de marime potrivita; orez (semi-fiert) - 1 pahar;migdale (decojite si prajite in unt) - 1 pahar; seminte de brad (prajitein unt) - 1 pahar; carne tocata (prajita usor in ulei) - 1/2 pahar;lapte acru - 1 pahar; sare; piper; nuca de cocos rasa; ulei; cuisoare,scortisoara.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas carnea tocata, orezul, semintelede brad, migdalele. Se umple puiul cu acest amestec, dupa care se coasedeschizatura cu ata alba. Se prajeste in ulei, pana cand se rumenestepe toate partile in mod egal. Se adauga apa calda pana ce se acoperapuiul. Se pun condimentele si se lasa la fiert. Cand este gata, se coace,se unge cu lapte acru sau cu iaurt, se asaza intr-o tava unsa cu uleisi se da la cuptor. Se serveste cald.


Garnitura: legume fierte (cartofi, morcovi, ardei); cartofi prajiti;salata verde.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro