Salate de sezon
Reţete · Salate / 11.07.2003

Salata Bulgareasca (orientala)

Probabil inventia vecinilor nostri dupa denumire, reteta nu cuprindeingrediente pe care sa nu le gasiti pe piata romanerasca.

Ingrediente: 500 g cartofi, 250 g. rosii, 2 ardei grasi, 1 castravete,2 cepe, 3 linguri ulei, 1 lingurita otet, sare.

Mod de preparare
Este o salata de vara care se prepara din toate zarzavaturile cese pot manca crude: rosii, ardei, castraveti, ceapa, taiate in feliisubtiri, la care se adauga felii de cartofi fierti. Se face sosul si seamesteca. Imprejur se pun frunze de salata verde, masline sau felii deoua rascopate.


Salata de vinete

Cea mai la indemana in sezonul cald, exceptand momentul coacerii, salatade vinete se poate servi simpla, cu maioneza sau cu ceapa.

Ingrediente: 1 kg. vinete, 50 g. ulei, cateva picaturi de lamaie sauhelas.

Mod de preparare
Coaceti vinetele pe o tabla. Curatati-le dupa ce s-au racit un pic siapoi lasati-le la scurs circa jumatate de ora. Tocati-le bine putin cateputin, apoi amestecati-le intr-un castron. Adaugati treptat uleiul sipicaturile de lamaie. La sfarsit amestecati cu maioneza sau cu ceapa, dupapreferinte. De preferat a se servi rece si cu rosii sau ardei copti.


Un alt fel de Tzaziki

Ingrediente: 500 g de iaurt gras, 3 catei de usturoi, o jumatate depahar de ulei de masline, un castravecior murat.

Mod de preparare
Puneti iaurtul intr-un bol. Zdrobiti usturoiul si taiati fin de totcastraveciorul. Amestecati cu iaurtul si adaugati treptat uleiul, capentru maioneza. Cand s-a absorbit tot uleiul, e gata! Se serveste cupaine prajita.


>print
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro