Salată de linte, pătrunjel şi sfeclă roşie
Reţete · Salate / De Ioana Maroşan, 21.01.2011

O salată delicioasă care se prepară foarte repede şi uşor. Este şi o alternativă la salatele obişnuite în cazul în care te-ai plictisit de ele şi vrei să încerci o combinaţie de legume de sezon.

O salată delicioasă care se prepară foarte repede şi uşor. Este şi o alternativă la salatele obişnuite în cazul în care te-ai plictisit de ele şi vrei să încerci o combinaţie de legume de sezon.

Ingrediente

1 cană cu linte fiartă
1 ceapă roşie
1 avocado bine copt
un pumn de frunze de pătrunjel proaspăt mărunţite
1 sfeclă roşie mică
1 ardei roşu

 

Pentru dressing

sare, piper, boia iute
puţină pudră de curry sau alte mirodenii preferate (oregano, chimen măcinat)
5 linguri de ulei de măsline extravirgin
4 linguri zeamă de lămâie


1 căţel de usturoi

Mod de preparare

1. Se fierbe lintea în apă cu puţină boia iute pentru o aromă delicată, se scurge de apă şi se lasă la răcit
2. Se prepară dressingul pe care îl pui la frigider până când ai nevoie de el
3. Se curăţă avocado - se taie pe lung, se scoate sâmburele şi se scobeşte fiecare jumătate cu o lingură
4. Se taie ceapa roşie, în funcţie de preferinţe
5. Se răzuieşte sfecla roşie şi se adaugă crudă în salată, pentru un plus de vitamine
6. Se taie cubuleţe ardeiul roşu
7. Se combină toate legumele, peste care se toarnă dressingul şi se amestecă bine.



Truc: nu adăuga sare în apa în care fierbi lintea pentru că înmoaie prea tare boabele.
Poţi combina salata cu un piept de pui la grătar, pulpe dezosate la grătar sau un file de peşte.

Poftă bună!


Credit foto: kalynskitchen.blogspot.com

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro