Rulouri de varza cu stafide si seminte de floarea-soarelui
Intr-o reteta ca aceasta, cu multe ingrediente, este foarte important ca ele sa formeze impreuna o compozitie omogena.
Aceaste rulouri se pot servi cu fasole verde sau mazare si rondele de ceapa.
Ingrediente si cantitati:
1 capatana mare de varza
2 lingurite ulei de legume
1 ceapa rasa
1 cana orez (brun)
2 cani ciorba de legume sau supa din conserva
3 linguri stafide
1/4 cana seminte de floarea-soarelui prajite
1/2 lingurita chimion
1/4 lingurita nucsoara (sofran)
sare de mare si piper dupa gust
3 cani sos de rosii (bulion)
1 cana apa
1 lingurita zahar
Mod de preparare:
1. Se pune varza in apa fiarta 10 sau 15 minute, pana cand devine moale. Se scoate din apa si se lasa sa se raceasca.
2. Se pune uleiul intr-o tigaie, se pune pe aragaz si se inabusa ceapa timp de 2 minute, amestecand continuu. Se adauga orezul si se mai lasa 2 minute.
3. Se adauaga ciorba de legume, stafidele, semintele de floarea-soarelui, condimentele. Se acopera tigaia si se lasa pe foc 30 de minute.
4. Se separa frunzele din capatana de varza. Se umple fiecare frunza cu compozitia din tigaie. Se ruleaza frunzele, bagand capetele inauntru. Se pun intr-o oala (de preferinta, kukta) si se pun deoparte.
5. Se amesteca sosul de rosii, apa si zaharul intr-o cratita si se lasa pe foc 2 minute, amestecand continuu.
6. Se toarna sosul peste rulourile de varza, se acopera si se lasa sa fiarba, la foc mic, timp de 45 de minute sau pana cand varza si orezul sunt complet fierte.
Se obtin 6 portii.
1 portie contine: 275 calorii; 7,4g proteine; 49,2 carbohidrati; 6,2 g grasimi; 0 mg colesterol; 15 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).