Musaca de vinete, dovlecei si naut
Puteti sa diminuati sau sa amplificati taria prafului de curry astfel: daca doriti ca praful de curry sa fie mai iute, adaugati boia iute (chili), piper sau alte condimente iuti; pentru a mai atenua din iutime, se adauga scortisoara, cuisoare, coaja de lamaie sau de portocala. Musacaua se poate servi pe paine sau cu orez.
Ingrediente:
2 cani ciorba de legume sau supa din conserva;
1 lingurita praf curry;
1/4 lingurita ardei iute tocat (optional);
4-6 vinete mici (in jur de 500g), taiate cuburi;
4 dovlecei mici, taiati felii;
2 cani rosii taiate bucati, proaspete sau din conserva;
2 cani naut, gatit sau din conserva (scurs de apa si uscat);
sare de mare, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Se incalzeste ciorba intr-o oala. Se pune praful de curry impreuna cu ardeiul iute, scortisoara, cuisoare etc., si se lasa pe foc.
2. Se adauga vinetele si se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute. Se adauga dovleceii, rosiile si se mai lasa sa fiarba 3-5 minute, pana cand dovleceii sunt moi.
3. Se adauga nautul si se mai lasa 5-10 minute, pana cand vinetele sunt gata.
Se obtin 4 portii.
1 portie contine: 245 calorii; 12 g proteine; 47,3 carbohidrati; 3,7 g grasimi; 0 mg colesterol; 60 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).