Mazare batuta
Ingrediente si cantitati:
500 g. mazare
200 g. fasole boabe
1 ceapa
1 morcov
4 linguri ulei
sare
Mod de preparare:
Mazarea si fasolea se aleg, se spala si se pun impreuna in apa rece unde se lasa circa 12 ore. Se spala din nou si se pun la fiert cu apa rece. Dupa ce a dat un clocot, se pune ceapa taiata in sferturi si morcovul taiat in rondele. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand boabele sunt bine fierte si a scazut toata apa. Se lasa sa se racoreasca dupa care se trec printr-o sita sau prin masina de tocat. Pasta obtinuta se pune intr-un castron si se bate cu o lingura sau cu telul, adaugand treptat uleiul, se asaza pe o farfurie si se serveste rece cu ceapa prajita deasupra. Cine doreste poate pune in pasta putin usturoi pisat (la fel se prepara si fasolea batuta).