Aceasta mancare are un gust exotic, picant, si se serveste cu orez basmati (cu bob lung).
Ingrediente si cantitati:
1 nap, taiat cuburi
1 vanata medie, taiata cuburi
2 ardei grasi, taiati fasii
1 gogosar, taiat fasii
2 morcovi, taiati rondele
1 ceapa, taiata rondele
6 linguri cu ulei de masline
3 catei de usturoi, taiati marunt
1 lingurita cu praf de turmeric
1 lingura cu praf de curry
1 lingurita cu praf de scortisoara
3/4 lingura cu sare
3/4 lingurita cu piper alb
1 cutie cu boabe de fasole rosie
1/4 ceasca cu migdale decojite
1 dovlecel, taiat felii
2 linguri cu stafide
1 ceasca cu suc de portocale
o jumatate de cutie cu spanac
Mod de preparare:
1. Amesteca intr-un vas napul, vanata, ardeii, morcovii, ceapa si trei linguri cu ulei. Pune vasul la cuptor, la foc mediu, timp de 5 minute.
2. Intr-un vas de marime medie, pune trei linguri cu ulei de masline, usturoiul, praful de turmeric, curry si scortisoara, apoi sarea si piperul, si lasa-l pe foc, pret de 3 minute.
3. Toarna amestecul de mirodenii si usturoi peste cel din cuptor. Adauga apoi fasolea rosie, migdalele, dovlecelul, stafidele si sucul de portocale. Lasa totul pe foc, in oala acoperita, timp de 20 de minute.
4. Adauga si spanacul, in ultimele 5 minute de gatit. Acum, poti savura!