Lasagna vegetariana
Aceasta lasagna vegetariana este la fel de satioasa si de gustoasa precum una pe baza de carne, branza tofu fiind un inlocuitor excelent al acesteia.
Aceasta lasagna vegetariana este la fel de satioasa si de gustoasa precum una pe baza de carne, branza tofu fiind un inlocuitor excelent al acesteia.Ingrediente:
6 foi lasagna
2 lingurite ulei de masline
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
250g ciuperci tocate marunt
300g spanac tocat
1 lingurita si jumatate zeama de lamaie
1 lingurita si jumatate cu sare
1 jumatate de lingurita piper
500g tofu
1/2 ceasca branza cottage degresata
1/2 ceasca branza ricotta
1/2 ceasca parmezan ras
200g sos de tomate nesarat
4 linguri pasta de tomate nesarata
1 ou
2 albusuri de ou
Incalzeste cuptorul la o temperatura de 176 grade Celsius. Intr-o oala mare, fierbe foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj.
Cat timp fierb foile de lasagna, incinge uleiul intr-o tigaie, la foc moderat. Adauga ceapa si usturoiul, caleste-le timp de 5 minute, pana se inmoaie. Pune ciupercile, caleste-le pana incep sa-si lase sucul, apoi adauga spanacul si lasa pe foc pana compozitia scade. Transfera amestecul intr-un castron, adauga sucul de lamaie, sare si piper, dupa gust. Amesteca bine.
Intr-un blender, amesteca bine brazeturile (tofu, cottage, ricotta, 6 linguri de parmezan) sucul de rosii, pasta de tomate, oul intreg si albusurile, putina sare si piper.
Unge o tava cu ulei, asaza doua foi de lasagna, intinde deasupra foilor jumatate din amestecul de spanac si o treime din amestecul de branzeturi. Continua astfel pana vei folosi toate foile de lasagna si toata compozitia. Dupa ce l-ai asezat, presara deasupra parmezanul ras si pune la cuptor pentru 30 de minute.